Cem Dizdar, Mehmet Demirkol ve Güntekin Onay'dan Fatih Terim yorumu

Fatih Terim'in milli takımdaki görevinden ayrılmasının ardından spor yazarları Mehmet Demirkol, Cem Dizdar ve Güntekin Onay gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundular. Mehmet Demirkol ve Cem Dizdar, milli takımın yeni teknik direktörünün Şenol Güneş olacağını iddia ederken, Güntekin Onay Arda Turan'a milli takım kapılarının yeniden açılacağını belirtti.

Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörü görevinin ayrılmasının ardından Mehmet Demirkol, Cem Dizdar ve Güntekin Onay, NTV Spor'a açıklamalarda bulundu.

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fatih Terim'in istifasının beklenen bir durum olduğunu vurguladı.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamaları:

''BEKLENEN BİR DURUMDU''

Aslında çok da beklenmedik bir durum değil. Konuşulan bir durumdu bu. Daha önceden de olabilirdi ama bugün oldu. Hayırlısı olsun.

Bir kaç kulübü etkileyecek durumlar olacaktır bu istifanın. Beşiktaş'ı, Galatasaray'ı etkileyecek bir zincirleme reaksiyon olacak gibi gözüküyor.

Reklam
Reklam

''GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'I ETKİLER''

Galatasaray yönetiminin yoğun bir baskısı olacaktır. Dursun Özbek yönetimi için de rahatlatıcı bir hamle olur.

Terim de son basın toplantısında Galatasaray'ın altını çizmişti. Galatasaray'ın parası da var. Transfer yapabiliyorlar.

''ŞENOL GÜNEŞ GİBİ OLACAK GÖZÜKÜYOR''

Milli Takım'ın başına kim geçecek. Beşiktaş taraftarını kızdırmak istemem ama yeni teknik direktör Şenol Güneş gibi olacak gözüküyor.

[Ve Fatih Terim Milli Takım'ı bıraktı!](https://www.mynet.com/ve-fatih-terim-milli-takimi-birakti-113066-myspor)

Cem Dizdar: 'Terim çok yıprandı'

Cem Dizdar ise Fatih Terim'in görevinini bırakmasını yıpranmasına bağladı.

İşte Cem Dizdar'ın Terim sözleri...

''ÇOK BEKLENEN BİR DURUMDU''

Benim için şaşırtıcı olmadı. Hem Alaçatı olayı hem de Rüştü Reçber ile girdiği polemikler, hocanın sakin düşünemediğini gösteriyordu. Çok yıprandı. Yıpranınca da doğru olmayan davranışlar göstermeye başladı. Beklenen bir durumdu.

Reklam
Reklam
[Fatih Terim'in istifası ile ilgili sosyal medyadan tepkiler: Galatasaray taraftarı bekleyişte!](https://www.mynet.com/fatih-terimin-istifasi-ile-ilgili-sosyal-medyadan-tepkiler-galatasaray-taraftari-bekleyiste-110103166917)

''İLK İSİM ŞENOL GÜNEŞ''

Milli Takım için Federasyon'un bir planı vardır. Şenol Güneş ilk düşünülen isimlerden birisi.

''MUSTAFA DENİZLİ DE OLABİLİR''

Belki oraya Mustafa Denizli'yi ekleyebilirim. Bu makam için ilk akla gelen isimler bunlar. Yabancı birisi düşünür mü Federasyon? Onu pek bilmiyorum.

''TFF, BU OLAYI YÖNETEMİYOR''

Bu olay çok basit. Türkiye Futbol Federasyonu bu işi yönetemiyor. Sanki dışarıdan bir baskı yaratılıyor da o yüzden bu olaylar yaşanıyor gibi bir algı gösteriliyor. Terim sonrası Türkiye Futbol Direktörü gibi bir makam olacak mı bunu bile bilmiyoruz.

Eğer olay Alaçatı meselesi ise bu tamamen futbol dışı bir olaydı. Eğer Türkiye Milli Takımı'nda işler yolunda gitseydi Fatih Terim ve çevresindeki ekip, gündelik yaşantılarındaki sorunlarına biraz daha mesafeli kalırdı. Her şey kötü gidince böyle bir durum ortaya çıktı. Olması gereken de bu zaten.

Reklam
Reklam
[TFF'nin hoca adayları: Şenol Güneş, Mustafa Denizli, Lucescu](https://www.mynet.com/tffnin-hoca-adaylari-senol-gunes-mustafa-denizli-lucescu-113067-myspor)

''MEHMET ÖZDİLEK YAZILIYOR AMA...''

Mehmet Özdilek yazılıyor ve konuşuluyor. TFF, bir nokta atışı yapmalı. Kadroya hükmedebilecek bir güçte birini bulmak zorundalar. Pratik çözümleri olan birisi gelmeli.

Fatih Terim'in yıprandığını düşünüyorum. Bu olayların onun da hoşuna gideceğini sanmıyorum. Hemen Galatasaray'a geçeceğini tahmin etmiyorum. Hem Fatih Terim hem de Dursun Özbek yıpranmış durumda. Acele bir kararın ne tür sonuçlar vereceği belirsiz. Mustafa Denizli için de acele davrandılar ve sonuç ortadaydı.

''ŞENOL GÜNEŞ'İN SÖZLEŞMESİ...''

Şenol Güneş'in Milli Takım'ı Beşiktaş için bırakması çok kötü etkiler. Güneş'in sözleşme uzatmasında da polemikler yaşanmadı değil.

Güntekin Onay: 'Taşlar yerinden oynayacak'

NTV SPOR yorumcusu Güntekin Onay ise Fatih Terim'in görevini bırakmasını şu sözlerle değerlendirdi...

Reklam
Reklam

Olaylar bu aşamaya kadar gelmemeliydi. Arda olayları, Alaçatı olayları falan derken buraya kadar geldi olaylar. Sürekli bir kavga ortamı malesef hep oluştu. Bu kavga Türk futbolunu nasıl daha yükseltebiliriz kavgası olmalıydı.

[TFF'den devrim gibi karar! Terim'in ardından...](https://www.mynet.com/tffden-devrim-gibi-karar-terimin-ardindan-113068-myspor)

''TABİİ Kİ HATALARI OLDU''

Fatih Terim, itibarsızlaştırılmayı haketmeyen bir teknik adam. Tabii ki hataları olmuştur. O da zaten kabul ediyor hatalarını. Bundan sonra artık bir şeyler inşa etmek için oturup konuşmalıyız.

''TAŞLAR YERİNDEN OYNAYACAK''

Eğer Fatih Terim, Galatasaray ile anlaşırsa taşlar yerinden nasıl oynayacak? Bunu konuşmamız gerekiyor. Şenol Güneş, Aykut Kocaman veya Abdullah Avcı, Fatih Terim'in yerine geçerse taşlar yerinden tamamen oynayacak.

Bundan sonra Milli Takım başına geçen kişinin ardından Arda Turan için kapılar açılacak gibi gözüküyor.

Milli Takım oyuncusudur, kaptanıdır. Fatih Terim ve Arda Turan arasında yaşanmış bir krizdi. Terim ardından Arda ve başka oyuncuların tekrar Milli Takım'a geleceğini düşünüyorum.

Reklam
Reklam