Cem, ekonomik programı eleştirdi

Yeni Türkiye Partisi (YTP) Genel Başkanı İsmail Cem, ekonomik programı eleştirdi ve seçim öncesi kutuplaşma tehlikesi gördüğünü söyledi.

Seçim gezileri çerçevesinde Konya'ya gelen Cem, partisinin Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Cem, burada düzenlediği basın toplantısında, ekonomik programın iyi olduğu görüşünde olmadıklarını ifade ederek, "Bu seçimde kutuplaşma tehlikesi görmekteyim. Türkiye'nin önünde 'ya siyahsın ya beyazsın, hadi bakalım kavga edin' şeklinde bir kutuplaşma var. Bunu Türkiye açısından çok tehlikeli görmekteyim. Seçim öncesi bunlar yakışıksız yaklaşımlardır. Maalesef bazı siyasi partiler tarafından kendilerine daha fazla oy sağlayacağı hesabıyla bu kışkırtmalar yapılmaktadır. Bir defa buna kanmamak lazım. Kim olursa olsun, parti tercihi ne olursa olsun, siyasi tercihi ne olursa olsun, hayat tarzı ne olursa olsun, inanç özelliği ne olursa olsun hepimiz kardeşiz. Kesinlikle böyle bölücü yaklaşımlara hiçbir zaman kıymet vermeyin. Biz bu ekonomik programın iyi olduğu görüşünde değiliz. Biz şunu fark etmekteyiz: Bu ekonomik program, bu şekliyle devam ederse, Türkiye'nin belki ekonomik programı olacak ama ne çiftçi kalacak, ne sanayici kalacak, ne esnaf kalacak. Dolayısıyla bu üretimsizlik birinci meselemiz" dedi.

Reklam
Reklam

MÜZE ZİYARETİ İsmail Cem daha sonra Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Mevlana Müzesi'nin girişinde vatandaşlarla sohbet eden Cem, Hazreti Mevlana'nın türbesi önünde dua etti.
Müze çıkışında habercilerin 'Ne için dua ettiniz?' sorusuna Cem, "Her şeyin Türkiyemizin ve insanımızın hayrına, çocuklarımızın geleceğine, Önümüzdeki seçimin mutlaka Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine, işsizlerin iş bulmasına ve o benim 'unutulmuşlar' diye tanımladığım devletin, hükümetin hep unuttuğu insanların da nihayet layık oldukları konuma gelmesini istedim. Bunlar için dua ettim" şeklinde cevap verdi.
Cem, daha sonra Konya'nın Ereğli İlçesi'ne hareket etti.

Anahtar Kelimeler: