Barlara girebilmek için renkli fotokopi yardımıyla nüfus cüzdanında yaşını büyüten Cem Garipoğlu’na sahte kimlik kullandığı gerekçesiyle açılan davada mahkeme ceza vermiş ancak Yargıtay kararı bozmuştu. Mahkeme’nin ikinci kez yargıladığı Cem Garipoğlu, fotokopi çıktısı olarak hazırladığı sahte kimliğin üzerinde soğuk mühür olmadığı, böylece de aldatma vasfı taşımadığı gerekçesiyle beraat etti.
Hürriyet'in haberine göre, Münevver Karabulut’un 2009 yılında Etilerde bir çöp konteynırında ölü olarak bulunmasının ardından polis genç kızın sevgilisi olan Cem Garipoğlu’nun ailesiyle yaşadığı Bahçeşehir’deki villada arama yaptı. Yapılan aramada Cem’in odasında renkli yazıcı ve bilgisayar çıktısıyla hazırlanmış sahte bir kimlik belgesi ele geçirdi. Sahte kimliğin üzerinde Cem Garipoğlu’nun fotoğrafı ve gerçek kimlik bilgileri yer alıyordu. Yalnızca doğum tarihi 18 yaşını dolduracak şekilde 29.01.1990 olarak yazılmıştı. Suç duyurusunun ardından Cem hakkında cinayetin yanı sıra ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan 2 Aralık 2009 günü dava açıldı. Bakırköy 3. Çocuk Mahkemesi’ne açılan davada Cem’in 5 yıla kadar hapsi istendi.
BARA GİRMEK İÇİN HAZIRLADIM, KAÇMAK İÇİN DEĞİL
Duruşmada ifade veren Cem Garipoğlu, ifadesinde şunları söyledi:
“Ev araması sonucunda benim odamda ele geçirilen 29/01/1990 doğum tarihli olarak yazılı renkli bilgisayar yazıcısından bilgisayar çıktısı yardımıyla alınmış ve benim fotoğrafımın olduğu nüfus cüzdanını ben hazırladım. Bu nüfus cüzdanını Münevver Karabulut’ un öldürülmesi olayından önce yapmıştım. Bu sahte nüfus cüzdanını hazırlamamın nedeni barlara ve benzeri yerlere bu kimliği göstererek girebilmektir. Başka bir amacım yoktur. Bar, cafe ve benzeri yerlere gittiğimde kullanmıştım. Bu nüfus cüzdanını Münevver Karabulut’un öldürülmesi olayından sonra kaçmak için hazırlamış değilim. Suçumu bu hali ile kabul ediyorum.”
HAPİS CEZASI ALDI
Çocuk mahkemesi davanın ikinci duruşmasında Cem Garipoğlu’nu 1 yıl 1 ay 10 gün hapisle cezalandırdı. Kararın temyiz edilmesi üzerine geçtiğimiz mayıs ayında Yargıtay 11. Ceza Dairesi, Cem Garipoğlu’nun beraat ettirilmesi yönünde kararı bozdu. Yargıtay, fotoğraf üzerinde soğuk mühür izinin bulunmadığı, belgenin orijinallerine nazaran baskı tekniği, kalitesi ve renk tonu yönünden farklılıklar gösterdiği, belgenin iğfal kabiliyetine haiz olmadığını gerekçe gösterdi.
Geçtiğimiz cuma günü hükümlü olarak yattığı Silivri Cezaevi’nden getirilen Cem Garipoğlu, Bakırköy 3. Çocuk Mahkemesi’nde tekrar hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren duruşmada mahkeme Yargıtay’ın bozma gerekçesine uyarak Cem Garipoğlu’nun üzerine atılı ‘Resmi evrakta sahtecilik suçundan beraatına karar verdi.