Cem Garipoğlu'nun ek ifadesi alındı

Kemik yaşının tespiti için Adli Tıp Kurumuna sevk edilen Münevver Karabulut'un katil zanlısı C.G'nin, İstanbul Çocuk Mahkemelerinde kaldığı 2.5 saatlik sürede ek ifadesine başvuruldu.

C.G'nin, cezaevi aracıyla Gülhane'deki mahkemelerin bulunduğu binadan götürülmesinin ardından avukatı Aytekin Kaya, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Aytekin Kaya, C.G'nin Adli Tıp Kurumuna sevk işlemleri bittikten sonra soruşturmayı yürüten iki savcı tarafından ek ifadesine başvurulduğunu bildirdi.

Soruşturmanın devam ettiğini, savcılığın gerekli gördüğü ve kendilerince eksik olan hususları tamamlamak istediklerini belirten Kaya, savcıların, müdahil avukatı tarafından savcılığa verilen dilekçe üzerine eksik gördükleri kısımları C.G'ye sorduklarını, C.G'nin de verdiği cevaplarla eski ifadesini tekrar ettiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Kaya, Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin C.G'nin kemik yaşının tespitine ilişkin verdiği raporda, olay tarihi itibarıyla müvekkilinin 18 yaşından küçük olduğunun yer aldığını öğrendiğini, C.G'nin kemik yaşıyla ilgili kesin kararın verilmesi için Adli Tıp Kurumuna sevk edildiğini söyledi.

AA