Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur ne demek? Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur TDK sözlük anlamı nedir?

Diller uzun bir tarihe sahip, yaşayan yapılardır. Türkçe dili de uzun bir tarihe ve kökene sahiptir. Bu tarihin izlerini taşıyan, önemli kişilerin deyişlerini barındıran kalıplaşmış sözler barındırır. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, bazı şeyleri açıklamak için ortaya çıkmış kalıplaşmış sözlerdir. Türk tarihinden izler taşıyan bu sözlerden biri de Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur ifadesidir. Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur TDK sözlük anlamı nedir?

Türk dili, kendi tarihsel sürecinde oluşmuş bazı kalıplaşmış sözlere sahiptir. Bu sözler günlük yaşamda sıkça kullanılır. Bazı anlamları güçlendirmek, öğüt vermek veya yeni şeyleri anlamlandırmak için kullanılan bu kalıplaşmış sözler atasözleri, deyimler ve birleşik fiillerdir. Bu ifadelerden biri olan Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur ne demektir? Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur Ne Demek? Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur TDK sözlük anlamı nedir?

  • Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bir yetkili kimse, çevresindekilerin düşüncesi ne olursa olsun kendi istediğini yapmaya çalışır anlamında kullanılan bir söz

Cemaat ne kadar çok olsa imam gene bildiğini okur ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

cemaate uymak cemaatle namaz kılmak
Anahtar Kelimeler: