Cemal-üd-dini Seyyi'nin Mezarının Ziyaretgaha Açılması Için Etüt Yapılıyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Seydiler köyünde meftun bulunan anne ve baba tarafından seyit olan Hz....

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Seydiler köyünde meftun bulunan anne ve baba tarafından seyit olan Hz. Cemal-üd-dini Seyyidi'nin ziyaretgaha açılma projesi tamamlandı.

Ziyarete açılacak Cemal-üd-dini Seyyidi Ziyaretgah Projesi'ni Selçuk Üniversitesi'nin hazırladığı belirtildi. Başbakanlık ve Vakıflar Genel Müdürlüğü arşiv kayıtlarına göre Cemal-üd-dini Seyyidi'ye ismi ile 18'nci yüzyılda Manavgat Seydiler köyünde vakıf bulunduğu belirtildi.
Seydiler köyündeki mezarın Sultan Ahmet Camii Külliyesi modelinde yapılarak inanç merkezli bir kompleks olacağı ifade edildi. Başbakanlık ve Vakıflar Genel Müdürlüğü arşiv kayıtlarına göre Cemal-üd-dini Seyyidi'nin hem anne hem baba tarafından seyit olduğunun tespit edildiğini belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Seydiler köyünde bulunan mezar-ı şerifin ziyarete açılması için proje çalışmasının tamamladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Projenin amacının toplumun inanç değerlerini korumaya yönelik olduğunu belirten Bulgurlu, Cemal-üd-dini Seyyidi'nin Manavgat Seydiler köyünde yaşadığına dair Başbakanlık arşivleri İstanbul'da 1530 tarihli 152 numaralı defterin 168'nci sahifesinde tescilli olduğunu kaydetti. Bulgurlu, "Ziyaretgah, Sultan Ahmet Camii Külliyesi modelinde yapılacak. Projeyi tamamladık ve çalışma için zemin etüt çalışması yapılıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü Cemal-üd-dini Seyyidi'yi adına 18'nci yüzyılda kurulmuş vakıf tespit etti. Vakıflar Genel Müdürlüğü arşiv çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Yapılandırdığımız proje ile yalnızca onarımı kapsayan uygulamadan ziyade inanç merkezli bir sosyal kompleks imarını öngörüyoruz." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz