Çemaş halka açılıyor

**Çimento sektörüne yönelik öğütücü bilya üreten tek döküm tesisi olan Çemaş, halka arz sürecini resmen başlattı.

**

Beyaz eşya, otomotiv, makine ve madencilik sektörlerine yönelik üretimiyle kapasitesini 25 bin tona ve ihracat haritasını 20 ülkeye yükselten Çemaş, halka arzdan sağlayacağı kaynakla kapasitesini 50 bin tona ulaştırmayı hedefliyor.

Işıklar Yatırım Holding iştiraklerinden Çemaş, halka arz sürecini başlattı. Lider aracı kuruluş olarak belirlenen Turkish Yatırım aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) konuyla ilgili başvurularını gerçekleştiren Çemaş, sermaye artırımı ile halka açılacak.

Reklam
Reklam

Mevcut hissedarların rüçhan haklarının tamamen kısıtlandığı Çemaş’ta şirket sermeyesi 15.000.000 TL’den 23.250.000 TL’ye yükseltilerek paylarının yüzde 35,48’lik kısmının İMKB’de işlem görmesi planlanıyor. Borsada Satış yöntemi ile gerçekleştirilecek olan halka arzda ek satış hakkı ve fiyat istikrarı kullanılması planlanmakta olup, bu uygulamanın, SPK’nın yeni düzenlemeleri çerçevesinde, Borsa’da Satış yöntemiyle yapılan halka arzlarda bir ilk olması bekleniyor. Payların Borsa’da işlem görmeye başlamasından itibaren 180 gün boyunca hakim ortağın dolaşımdaki pay adedini artırmayacağı ve Çemaş’ın bedelli sermaye artırımı yapmayacağı yönünde taahhütleri bulunuyor. Halka arzdan elde edilecek kaynakla Çemaş’ın üretim kapasitesinin 25 bin tondan 50 bin tona yükseltilmesi hedefleniyor.