Cemevi Ve Cami Derneği, Kardeşlik Yemeğinde Buluştu

Gezi Parkı olayları sırasında Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Çınarlı Camii'nin çay ocağının saldırıya uğraması sebebiyle, var...

Gezi Parkı olayları sırasında Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Çınarlı Camii'nin çay ocağının saldırıya uğraması sebebiyle, var olan kardeşliği pekiştirmek için cami ve cemevi derneği yemekte buluştu. Taksim Gezi Parkı olayları protestosu esnasında Derince Çenesuyu’nda bulunan Çınarlı Cami saldırıya uğramış ve caminin çay ocağı tahrip edilmişti. Olayın mezhepsel bir kavga şeklinde yorumlanması sebebiyle, Derince Esenpete’de bulunan Cımbızlar Cami Derneği Başkanı Erol Avsan ile Cımbızlar Cami İmanı Enver Erdal, Çenedağ Mahalle Muhtarı Osman Koçyiğit, Esenepe’de bulunan İmam Hüseyin Cemevi Derneği Başkanı Mahmut Eskin ile İmam Hüseyin Cemevi Dedesi Yılmaz Doğan’ı Derince Merkez’de bulunan Saray Sofrası’nda akşam yemeğinde ağırladı.

Reklam
Reklam

Birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından taraflar açıklama yaptı. İlk olarak söz alan İmam Hüseyin Cemevi Dedesi Yılnaz Doğan Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde mezhepsel saldırıların olduğunu ancak Türkiye’de böyle bir şey yaşanmadığını ve böyle bir şeyin asla yaşanmaması için böyle yemekte buluştuklarını söyledi. Doğan, kendilerini akşam yemeğinde ağırlayan Cımbızlar Cami Derneği İmamı Enver Erdal ve cam derneği başkanı Erol Avsan’a teşekkür etti.

"45 YILDIR BİRLİKTEYİZ"

Cami imanı Enver Erdal ise Türkiye ve dünyadaki değişime dikkat çekti. Birlik ve kardeşliğin gelişmesi için böyle bir şey yaptıklarını anlattı. Erdal, "40-45 aynı bölgede yaşıyoruz. Şimdiye kadar hiçbir sorun yamadık. Yıllardır birbirimizle kardeş gibiyiz. Cenazelerde düğünlerde bir araya geldik. Birbirimizin acısını paylaştık. Hastalıkta sağlıkta birbirimizi yalnız bırakmadık. Yanlışlıklar varsa bunları yine bizler aklı selim insanlar düzeltecek." şeklinde konuştu. Çenedağ Mahallesi Muhtarı Osman Koçyiğit de konuşmasında Esentepe’de her toplumdan insan olduğunu asla bunların arasında bir sorun olmadığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: