Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temel atma törenine gölge düşürmek istediler

Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, İskenderun’da yaptığı konuşmasında, “Bizim Diyanet diye...

Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, İskenderun’da yaptığı konuşmasında, “Bizim Diyanet diye bir ocağımız yoktur. Bizim rezalet diye bir ocağımız vardır” demesi gergin anların yaşanmasına neden oldu.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde kurulacak olan Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel’in konuşmaları temel atma törenine gölge düşürdü.
İskenderun Belediye Meclisi’nin kente Cemevi ve Kültür Merkezi’nin kurulması için aldığı kararın ardından, Cemevi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Meclis kararına MHP, CHP ve AK Parti belediye meclis üyeleri, hep birlikte ‘Evet’ demişti.
Temel atma törenine gelen Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel’in, Diyanet İşleri Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde sözler sarfetmesi ortalığın bir anda gerilmesine neden oldu.
Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, yaptığı konuşmasında, “Yıllardır bizi düşman etmeye çalıştıkları, yıllardır bizi ayrı gayrı etmeye çalıştıkları, hepimiz arabız, hepimiz Türküz, hepimiz kürdüz, hepimiz Ermeniyiz, hepipimz 72 milletiz.” dedi. Geçmez, konuşmasının devamında ise “Özellikle son süreçte Alevi çalıştaylarında bizi ayrışmaya çalışanlar Anadolu Alevileri, diye başka alevi diye ayıranlara sesleniyorum. Hepimiz Alinin yoldaşıyız, kızılbaşız ve aleviyiz bunu bilesiniz. Hepimizin piri pir sultandır. Hepimizin mürşidi Hünkar Hacı Bektaşi velidir. Yıllardır bize yutturulan Türkiye laiktir laik kalacaktır diyenlere sesleniyorum. Türkiye asla layık olmadı. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmadığı sürece, zorunlu din dersleri devam ettiği sürece ve yine bu Türkiye, sevgili canlar Kur’an kurslarıylan, İmam Hatip Liseleriylen, ilahiyat fakülteleriylen, Sünnileri nasılki onların içerisinde çeşitliliği yok edip bizi de bir diyanet zihniyetine bulaştırmak istiyorlar. Buna tenezzül eden aleviler vardı. Bizim Diyanet diye bir ocağımız yoktur. Bizim rezalet diye bir ocağımız vardır.” demesinin ardından, AK Parti meclis üyeleri ile alevi vatandaşlar arasında gergin anlar yaşandı. AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve belediye meclis üyeleri ile Alevi vatandaşlar arasında sözlü gergin anlar yaşandı ve ortalığı belediye zabıta ekipleri ve emniyet ekipleri yatıştırdıktan sonra milletvekili Karasayar ve teşkilat üyeleri töreni terk ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz