Cemevlerinde aşure ve kesilen kurbanlar ikram edildi

Erzincan’da Altınbaşak beldesi ve Mertekli köyünde düzenlenen aşure yemeğine, binlerce Alevi ve Sünni vatandaş katıldı....

Erzincan’da Altınbaşak beldesi ve Mertekli köyünde düzenlenen aşure yemeğine, binlerce Alevi ve Sünni vatandaş katıldı.
Alevilerin tuttuğu yas orucunun sona ermesi ile Erzincan merkez yanı sıra belde ve köylerde kurbanlar kesildi, kazanlar dolusu aşureler pişirilerek cemevlerinde ikram edildi. Sabahın erken saatlerinde Altınbaşak Kültür ve Cemevi'nde kurulan ocaklarda aşureler ve kavurmalar ayrı ayrı kazanlarda pişirildi. Altınbaşak beldesi Kültür ve Cemevi'nde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş, Alevi ve Sünni vatandaşlar katıldı.
Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş, “Muharrem ayının sona ermesi ile birlikte yapılan organizasyon, geleneklerimizden, inançlarımızdan. Bunu her yıl tekrarlamayı düşünüyoruz. Cemevimiz hizmete açıldığından itibaren bu tarz organizasyonlar yapılıyor. Yaklaşık 300 kiloya yakın kurbanımız vardı, onunla birlikte aşure tatlısı yaptık. Muharrem ayı dolayısıyla, bu ayda tutulan oruçların kurbanı ve hem de birlik ve beraberliğimiz pekiştirmek, bir arada olmayı istedik. Bunda da başarılı olduk.” dedi. Yapılan dualar ile misafirler ve vatandaşlara aşure ve yemek ikramı yapıldı.
Altınbaşak beldesinde Pınarbaşı, İstasyon, Fırat, Büyük Kadağan ve Süleymaniye mahalle muhtarlarının organizasyonu, hayırsever vatandaşların katkılarıyla 300 kilogram et, 50 kilogram aşure ve 70 kilogram pilav yapılarak, bin 500 kişiye dağıtıldı. Mertekli köyünde bulunan cemevinde de davetlilere aşure ve kurban etleri ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz