Cemil Çiçek, 'ihtişam Ve Tevazu; Padişahın Ressam Kulları' Sergisini Açtı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, sanatın sadece devlet tarafından desteklendiği gibi özel...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, sanatın sadece devlet tarafından desteklendiği gibi özel sektör tarafından da desteklenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Çiçek, TBMM Milli Saraylar Saray Koleksiyonları Müzesi'nde 'İhtişam ve Tevazu; Padişahın Ressam Kulları' isimli resim sergisini açtı. Serginin açılışında konuşan Çiçek, "Bugün kültürümüz adına sanatımız adına önemli iki faaliyeti meclis başkanlığı olarak gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi ihtişam ve tevazu. Gerçekten bu iki kavram bile yapılan işin önemi ortaya koymak bakımından belirlenmiş güzel bir başlık. 40 eseri burada birlikte gezme imkanımız olacak. Öğleden sonra da Topkapı Sarayı'nda yine bizim saray koleksiyonumuzda bulunan saatlerle ilgili bir sergi var. TBMM Anayasa'daki görevlerinin dışında Cumhuriyetin kuruluşu ile beraber Osmanlı'dan bize intikal eden saraylar ve saray içerisindeki objelerin, tarihi değer olan kültürümüzün, mimarimizin, sanatımızın en güzel örneklerini oluşturan bu eserlerin korunması, bakımı ve gelecek nesillere de bunların aktarılması gibi bir sorumluluğunu taşıyor. Bu sorumluluğun gereğini yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Tarihi eserlerin korunması için bazı kurumlarla işbirliği yaptıklarını ifade eden Çiçek, çok sayıda tarihi eserin bu işbirlikleri ile restore edileceğini söyledi. Tarihi eserlere millet olarak sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Çiçek, "Tabiatı ile sanatın teşvik edilmesi, desteklenmesi sadece devlet tarafından değil özel sektör tarafından da desteklenmesi önemlidir. Çünkü bir millet sanatıyla kültürü ile beraber millet olmaktadır. Sanat yoksa kültür yoksa, medeniyet yoksa o zaman gelişigüzel bir yerde toplanmış kalabalık olur" şeklinde konuştu.

Çiçek kurdelenin kesilmesinin ardından sergiyi gezdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz