Cemil Meriç’in Doğduğu Ev Müze Olacak

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesinde, yazar, şair ve düşünür Cemil Meriç’in doğduğu evi...

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesinde, yazar, şair ve düşünür Cemil Meriç’in doğduğu evi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Restore edilerek müze haline getirilmesi düşünülen evin şu anki sahipleri Suat ve Eşref Karaca kardeşlerle görüşen Vali Lekesiz, evin müze olarak ilçeye kazandırılacak olmasının önemine dikkat çekti. Lekesiz, "İnsanlığın ortak tarihine çok fazla katkıda bulunmuş bir millet olduğumuz halde ne yazık ki kendi değerlerimizin yeterince farkında değiliz. Ülkemizin yetiştirdiği büyük bir şair, yazar ve düşünür Cemil Meriç’in doğduğu bu evin müze haline getirilmesi, gençlerimizin değerli büyüklerimizi tanımaları, Reyhanlı ilçesinde ilk müze olması ve ilçenin gelişmesine katkı sağlaması, sahip olduğu değerlerin ortaya çıkarılması açısından büyük önem taşıyacak" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Lekesiz’e, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Gülbaz, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: