Çemişgezek'te Tüketiciler Haklarını Arıyor

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne yoğun başvuru yaşanıyor. Çemişgezek Kaymakamlığı bünyesindeki Tüketici Sorunları...

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne yoğun başvuru yaşanıyor. Çemişgezek Kaymakamlığı bünyesindeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetine 2012 yılında sadece 5 adet başvuru yapılırken, 2013 yılının ilk üç ayında başvuruların sayısı 600’e ulaştı.

Kaymakamlık bünyesindeki hakem heyetinin, tüketicilerin mağduriyetlerini gidermek için olağanüstü çalıştığını belirten Kaymakam Ali İkram Tuna, ilk üç ayda gelen 600 başvurunun 323’ünü karara bağladıklarını, 2012 yılında yapılan 5 başvurunun tamamında tüketicinin haklı bulunduğunu, 2013’te ise karara bağlanan 323 dosyadan 7 tanesinde tüketicilerin taleplerinin uygun görülmediği, 316 dosyanın ise tüketici lehine sonuçlandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Tuna, tüketicilerin haklarını korumak üzere kurulan, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin daha etkin ve daha hızlı hizmet verebilmesi için bu birimin Hükümet Konağı girişinde zemin kata taşındığını, ilçe özel idaresiyle aynı bölümde yerleştirildiğini ve personel takviyesi yapıldığını belirterek, Özel İdare Müdürü Vecihi Kaynak ve ekibini gösterdiği büyük özveri ve performans için tebrik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: