Cemiyet'ten Müftü Üskülüplü'ye 'kutlu Doğum' Ziyareti

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Müftü Mustafa Üskülüplü'yü ziyaret etti.Ziyarette...

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle Müftü Mustafa Üskülüplü'yü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Müftü Mustafa Üskülüplü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın ana konusunu 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' olarak belirlediğini anlattı.

Kütahya'da Kutlu Doğum Haftası'nın dolu dolu geçtiğini ifade eden Üskülüplü, "İnsan onuru, insanın kimliğini ve kişiliğini tanımlayan, hiç kimsenin bahşetmesine bağlı olmayan, mahremiyeti kendiliğinden garantiye alınmış bir unsurdur. Bazı şeylerin 'onuru', bazı şeylerin ise 'değeri' vardır. Kendisine az veya çok paha biçilebilen şeyler değer kategorisi içinde yer alır. İnsanın başka varlıklardan bütünüyle farklılığını göstermek üzere onun için 'değer' değil 'onur' kavramı kullanılır. Şurası iyi bilinmelidir ki; insanı onurlu veya onursuz kılan temel ölçüt davranışlarıdır. Davranışlarıyla kendisini onurlandırmayan kimseyi harici hiçbir aidiyet onurlandıramaz. İnsan ırk, renk, zenginlik, soy sop gibi izafi ve geçici ölçülere göre değerlendirilmemelidir. 'Nice kapılardan kovulmuş üstü başı perişan insan vardır ki Allah'a yemin etse Allah onu yemininde haklı çıkarır' buyuran sevgili peygamberimiz, insan onurunu maddi ölçülerle değerlendirmenin yanıltıcı olacağını işaret etmiş. İnsan bizatihi değerli ve onurlu bir varlıktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gazeteciler Cemiyeti Başkan İhsan Tunçoğlu da, Müftü Mustafa Üskülüplü ve ekibi tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırlanan etkinliklerin takdirle karşılandığını kaydetti. Tunçoğlu, "Kütahya Müftülüğü ve bazı sivil toplum örgütlerinin düzenlediğin Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri halkımızdan yoğun ilgi görüyor. Etkinlikler sebebiyle, başta Müftümüz Mustafa Üskülüplü olmak üzere tüm müftülük çalışanları ile sivil toplum örgütü yönetici ve üyelerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: