Çemyo’dan Gümrük Müdürü’ne Hayırlı Olsun Ziyareti

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Gümrük Müdürlüğü görevine atanan Hasan Hüseyin Dinsever’e hayırlı olsun ziyaretleri başladı.Çerkezköy...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Gümrük Müdürlüğü görevine atanan Hasan Hüseyin Dinsever’e hayırlı olsun ziyaretleri başladı.

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Özgün Geyiktepe, Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Sekreteri Ali Ağbal, Öğretim Görevlileri Taha Aslanlı ile Selin Bahar Çerkezköy Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Dinsever’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Özgün Geyiktepe, Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Dinsever’e yeni görevinde başarılar dileyerek Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Lojistik Bölümü’nün bulunduğunu söyledi. Çerkezköy’e gelmeden önce Gaziantep’te görev yaparken yoğun iş temposundan Lojistik derslerine devam edemediğini söyleyen Dinsever “ancak Çerkezköy’de talep olması durumunda derslere seve seve girerim.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Dinsever, Çerkezköy’de Lojistik Bölümü’nün bulunmasının önemine değinerek “her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de kalifiye elemana ihtiyaç var. Bu işin okulundan yetişmiş olan insanlardan, bünyemizde çalışmaya başladıktan sonra çok kısa bir zamanda verim alabiliyoruz. Fakat eleman kalifiye olmadığı zaman, verim almakta çok zorlanıyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep ile Çerkezköy’ü gümrük bakımından karşılaştırarak sözlerini sürdüren Dinsever, şöyle devam etti: “Çerkezköy ile Gaziantep arasında gümrük bakımından büyük farklılıklar var. Gaziantep’te faaliyet gösteren sanayiciler yerel sanayicilerden oluşuyor. Çerkezköy’deki sanayiciler ise genellikle büyük markalardan, uluslar arası faaliyet gösteren firmalardan oluşuyor. Bu durum Çerkezköy’ü oldukça önemli bir bölge haline getiriyor.’’

Çerkezköy’de faaliyet gösteren firmaların çoğunun şirket merkezinin İstanbul’da bulunduğunu ifade eden Dinsever, “bu Çerkezköy’ün aleyhin bir durumdur. Sanayici Çerkezköy’de üretim yapıyor ama vergisini İstanbul’a yatırıyor. Bu durum Çerkezköy’e maddi anlamda istihdamın dışında bir şey katmıyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin yaklaşık 2 bin kilometre gümrük sınırına sahip olan bir ülke olduğunu kaydederek sözlerini sürdüren Dinsever “bu sınırların bulunduğu coğrafyalar, gümrük konularında da bölgelere göre hassasiyetlerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Trakya’daki gümrükte hediye olarak ülke içerisine içki ve çikolata getirilirken, Güneydoğu’daki herhangi bir gümrükten hediye olarak ülke içine çay ve tütün sokuluyor. Ülkemizin coğrafi açıdan farklılıklar göstermesi nedeniyle gümrük konusunda bölgesel faktörleri kesinlikle göz önünde bulundurmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Dinsever, ÇEMYO yönetimine teşekkür ederek şunları söyledi: “ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Lojistik Bölümü öğrencilerine her zaman ders vermeye hazırım. Öğrencilerin stajları konusunda da elimizden gelen ne varsa yapacağımızdan emin olabilirsiniz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: