Cenaze Araçlarının K Belgesinden Muaf Tutulması Isteniyor

Cenaze Hizmetleri Derneği (CENHİZDER) Başkanı Murat Arslanoğlu, cenaze araçlarının yük değil, insan taşıdığını ve bu nedenle kamyonetlere verilen K belgesinden

Cenaze Hizmetleri Derneği (CENHİZDER) Başkanı Murat Arslanoğlu, cenaze araçlarının yük değil, insan taşıdığını ve bu nedenle kamyonetlere verilen K belgesinden muaf tutulması gerektiğini söyledi.

Arslanoğlu, AA muhabirini yaptığı açıklamada, cenaze araçlarına kamyonetler için kullanılan K belgesi alınması zorunluluğu getirildiğini belirtti. K belgesi alımında araç muayene istasyonlarında cenaze araçları sınıfının N Motorlu Yük Taşıma Araçları olarak değil, M Motorlu Yolcu Taşıma Aracı olarak değiştirilmesi gerektiğine işaret eden Arslanoğlu, bu düzenlemenin kendilerine yeni bir maliyet yükleyeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

K belgesi olmayan özel cenaze araçlarına önemli boyutta cezalar kesildiğini, bu belgeyi temin etmeleri için de en az 15 bin ile 23 bin lira para harcamaları gerektiğini anlatan Arslanoğlu, bu uygulamanın ekonomik açıdan zor durumda bulunan sektör temsilcilerin işini daha da güçleştirdiğini söyledi.

K belgesinden belediye araçları ile ambulansların muaf tutulduğunu dile getiren Arslanoğlu, "Bizler de yük değil, insan taşıyoruz. Bu belgenin bize zorunlu hale getirilmesini yadırgıyoruz. Özel cenaze araçlarının K belgesinden muaf tutulmasını istiyoruz" dedi.

Muhabir: Şamil Kahveci / Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz