Cenazeler Sivas'a getirildi

Sivas - (AA) - Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya'nın cenazeleri Sivas'a getirildi.

Türk bayrağına sarılı cenazeler uçaktan indirilirken aileler ve havaalanında bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Yancı'nın vatani görevini yapan oğlu Mehmet Alper Yancı, "Baba ben şehit olamadım, sen şehit oldun" diye ağladı.

Havaalanında umreye gitmek üzere bekleyen vatandaşların da cenazeler karşısında gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Tekbir ve dualar eşliğinde ambulanslara taşınan cenazeler, polis eskortu eşliğinde, uzun bir araç konvoyuyla, morga konulmak üzere kent merkezindeki hastanelere götürüldü.

Reklam
Reklam

Güzergahta çalışan kara yolu işçilerinin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve hayatını kaybeden diğer kişilerin fotoğraflarının bulunduğu "Ruhunuz şad olsun. Sizleri unutmayacağız" yazılı afişler taşıdığı gözlendi.

Cenazelerin, parti binasının önündeki törenden sonra Meydan Camisi'nde kılınacak namazın ardından Yukarıtekke Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi.