Cenazeler toprağa verildi, köyden feryatlar yükseliyor

Mardin'in Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Bilge Köyü'nde meydana gelen ve Türkiye ve dünyanın gündemine oturan katliamda ölenler toprağa verildi. Ölenlerin yakınları mezarların başında ağıt yakarken feryatlar yükseldi.

Köyden feryatlar yükseliyor

Ruken'i kurtaramadım

Mezar başındaki kadınlar ile anne-babalarını kaybeden çocukların görüntüleri ise yürek burktu. Saldırıyı gerçekleştirenler arasında 14 yaşındaki bir çocuğun bulunması ise bu kara tablonun en dikkat çeken yönlerinden biri oldu.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırıda hayatını kaybeden 44 kişiden 39'unun cenazesi toprağa verildi.

Reklam
Reklam

Köyden feryatlar yükseliyor

Ruken'i kurtaramadım

Bilge köyünde nişan töreninin yapıldığı Cemil Çelebi'nin evine uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 44 kişiden otopsileri yapılan 39 kişinin cenazeleri gruplar halinde Bilge köyüne getirildi. Bu kişilerin cenazeleri, kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenazeler defnedilirken köyden feryatlar yükseldi.

Cenaze törenine, Mardin Valise Hasan Duruer, Mazıdağ Kaymakamı Aytaç Akgül, ölenlerin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ölenlerden 4 kişinin cenazesi Diyarbakır'da defnedilirken, köy imamı Hacı Kazım Bozan'ın cenazesi Ankara'nın Beypazarı ilçesine gönderilmişti.

KATLİAM ZANLISI 14 YAŞINDA

6'sı çocuk, 3'ü hamile 16'sı kadın toplam 44 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı gerçekleştirdikleri gerekçesiyle tutuklanan 8 kişi arasında 14 yaşında bir çocuğun da bulunduğu öğrenildi.

Köyden feryatlar yükseliyor

Ruken'i kurtaramadım

Saldırının ardından gözaltına alınan A.K.Ç, M.S.Ç, S.Ç, M.Ç, Ö.Ç, A.H.Ç, M.Ç. ve 14 yaşındaki M.Ş.Ç. Mazıdağı Jandarma Komutanlığındaki sorgusunun ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan 8 kişi, tutuklandı. Gözaltına alınan 2 şüphelinin sorgusuna ise başlandığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

SALDIRIDA KURNAZLIK VAR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Mardin'deki silahlı saldırının kolay anlaşılır bir olay olmadığını belirterek, "Bizim toplumumuzun değerleriyle, geleneklerimizle ve medeniyetimizle bağdaşacak bir olay değil. Çok iyi analiz edilmesi gerekir" dedi.

Köyden feryatlar yükseliyor

Ruken'i kurtaramadım

Mardin'de olayla ilgili çok kişiyi dinlediğini dile getiren Atalay, "Vali, istihbaratçılar dahil pek çok kişiyle görüştüm. Kolay anlaşılır ve açıklanabilir bir olay değil. Bizim toplumumuzun değerleriyle, geleneklerimizle ve medeniyetimizle bağdaşacak bir olay değil. Çok iyi analiz edilmesi gerekir. Olayın güvenlik boyutunu dün değerlendirdik. Küçük şeyler, kurnazlıklar da var burada. Rastgele bir eylem değil. Cinnet getirmekle açıklanacak bir olay değil, planlanmış bir olay"dedi.

Atalay, dünkü ziyaretinde, yakınları öldürülen ailenin en yaşlı üyesiyle hastanede uzun süre konuştuğunu ifade ederek, "Bana 'çok somut şeyler söyleyemem ama uzun sürenin biriktirdiği haset, kıskançlık var' dedi.

Köyden feryatlar yükseliyor

Ruken'i kurtaramadım

Hukuk ve sosyolojik bekgraunduma rağmen yorumlamakta zorlanıyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam