Cenazeye imam bile katılmadı

Amerikan Başkonsolosluğunu basmaya çalışırken 3 polisi şehit eden ve El Kaideci oldukları öne sürülen teröristlerin cenazesine imam katılmadı, namazı üç kişi kıldı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenledikleri saldırıda 3 polis memurunu şehit ettikten sonra ölü ele geçirilen 3 teröristten Bülent Çınar ve Erkan Kargın'ın cenazesi dün toprağa verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, teröristlerin cenazelerini taşınması için cenaze aracı göndermesine rağmen cenazeler, yakınları tarafından kamyonet ve servis minibüsü ile Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Yayla Mezarlığı'na getirilen Bülent Çınar'ın cenazesine katılanlar kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Çınar'ın cenazesi, namaz kılınmadan toprağa verildi. Ailenin Mezarlıklar Müdürlüğü'nden herhangi bir talepte bulunmadığı öğrenildi. Defin sırasında imam olmaması dikkat çekti. Daha sonra Erkan Kargın'ın cenazesi mezarlığa getirildi. Kargın'ın tabutunu taşıyan kamyonetin yanında saf tutan 3 erkek burada namaz kıldı. Kargın'ın cenazesi toprağa verilirken basın mensupları mezara yaklaştırılmadı. Üçüncü saldırgan Raif Topcıl'ın cenazesi ise ailesi tarafından alınmadı.

SORGULARI SÜRÜYOR

SaldIrIyla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 10 kişinin sorgusuna ise İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediliyor. Sorgulamaları devam eden zanlılar, önceki gece geniş güvenlik önlemleri arasında sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlıların adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.