Çene Kemiğinin erimesi durumunda;İmplant

Çene Kemiğinin erimesi durumunda;İmplant

Çene kemiğinin kaybında ,yani kemik kalınlığında ve boyunda azalma olduğunda implant konulamaz. Böyle durumlarda doğal, yapay ya da ikisinin karışımı olan kemik greftleri denilen materyaller kullanılır.

Kemik greftlerinin amacı ,konulan bölgede eriyerek yeni kemik oluşumunu sağlamaktır.Greft konulduktan sonra ortalama 6 ay beklenir.Röntgende yeni kemik oluşumu görülür. Artık implant yerleştirilmeye hazırdır.

Peki çene kemiği neden erir?

Öncelikle ağız bakımınız yeterli değilse ,dişeti probleminiz varsa çene kemiğinizin erime riski yüksektir.Dişeti problemi sonucu oluşan diş çekimlerinde ,o bölgede kemiğinizdeki erimeyi gözünüzle rahatlıkla görebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Dişinizi çektireli çok uzun süre olmuşsa. Diş çekiminden itibaren 6 ay sonrasında implant yaptırırsanız kemik erimenizin de önüne geçersiniz.

Kapanış problemleriniz varsa, örneğin ağzınızı kapadığınızda tek bir diş önce kapanıyorsa,
diş bölgesinde kemik erimesi olabilir.

Ağız solunumu yapan bireylerde de kemik erimesi hızlanabilir.Çünkü ağız kuruluğundan dolayı ağızda bakteri sayısı artar.

Üst çene kemik erimeleri olan kişilerde ,kemik seviyesi sinüslere yakın olduğundan ve sinüslere implant koyulamayacağından sinüs tabanı yukarı kaldırılır. Sinüs tabanına kemik grefti konulur ve kemikleşme oluştuktan sonra implant yapılır.

Köprü şeklindeki porselenlerinizden ya da hareketli protezlerinizden implant sayesinde kurtulabilirsiniz.Gelişen cerrahi tekniklerle beraber implant olamayacak çene kemiğine dahi implant yaptırabilirsiniz.Önemli olan sizin implantı ne kadar istediğiniz, sabırlı olmanız ve uyumlu bir hasta olmanızdır.

Dt. Betül Yurteri Dentart Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
betul.yurteri@mynet.com

Reklam
Reklam