"Çene Ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler" Sempozyumu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Çene ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler" sempozyumuna, Türkiye, ABD ve İngiltere'den

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Çene ve Yüz Deformitelerinde Güncel Tedaviler" sempozyumuna, Türkiye, ABD ve İngiltere'den 220 akademisyen katıldı.

Ağız ve Çene-Yüz Cerrahisi Birliği Derneği (AÇBİD) tarafından düzenlenen ve Erciyes Kayak Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen sempozyumda konuşan ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Alper Alkan, Türkiye'de diş hekimliği alanında ilk branş hastanesinin fakülteleri bünyesinde kurulduğunu, bununla yetinmeyip Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi'ni de kurduklarını, halka en iyi şekilde hizmet verdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Teknolojik cihaz yönünden tam donanımlı hastanelerinde genel ve lokal anestezi eşliğinde çene kırığı, çene yapısı değişimi gibi her türlü ağız ve çene ameliyatını gerçekleştirdiklerini anlatan Alkan, şu bilgileri verdi:

"Burada gerçekleştirdiğimiz ameliyat sayısı yılda 15 bin civarında. 15 yataklı hastanemizde 20 akademik ve 32 idari personel görev yapmakta. Hastanemize sadece Kayseri'den değil, çevre illerden de hastalar gelmekte. Dolayısıyla hasta potansiyelimiz oldukça fazla. Bu yüzden hastanemizi daha da genişletme hedefindeyiz. Türkiye'de ilk diş hekimliği fakültesi hastane kampüsünü kurma hayalimiz var. İnşallah bu hayalimizi de gerçekleştiririz."

AÇBİD Başkanı Prof. Dr. Selçuk Basa da, derneklerinin kuruluşundan beri bilimsel faaliyetlere önem verdiğini ifade ederek, "Derneğimiz, bilimsel faaliyetlerini kurs, kongre ve sempozyumlarla sürekli aktif tutarak, hem uzman meslektaşlarımızın bilgilerini tazelemelerine ve deneyimlerini paylaşmalarına fırsat vermekte hem de genç çene cerrahi adaylarının bilgi ve görgülerini artırmalarına olanak sağlamaktadır. Erciyes'te gerçekleştirilen bu toplantıya katılan meslektaşlarımız, ortognatik cerrahide temel prensipler ve yenilikleri öğrenme imkanı bulacak. Ayrıca yurt dışından gelen, çene cerrahisinde uzman konuklarımız, deneyimlerini uygulamalı olarak meslektaşları ile paylaşacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, üniversitelerinin bin 500 yataklı Tıp Fakülteleri Hastaneleri'nden sonra diş hekimliği ve çene cerrahisinde tam donanımlı Diş Hekimliği Hastanesine de sahip olduğunu belirtti.

Keleştemur, üniversitelerinin bir araştırma üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğine dikkati çekti.

Katılımcılara, ağız ve çene cerrahisi konusunda uygulamalı eğitimin de verildiği sempozyumda, ABD Mayo Klinik'ten Prof. Dr. Eugene E. Keller, ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi ameliyathanesinde, ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu'ndaki katılımcılara, "Dört Köşeli Lefort Osteotomi" konusunda canlı cerrahi gösterim sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: