Cenevre’de Sağlık Bakanlarına Expo Bilgilendirmesi Yapıldı

"Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar/ Herkes için Sağlık" temasıyla EXPO 2020 için aday...

"Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar/ Herkes için Sağlık" temasıyla EXPO 2020 için aday olan İzmir, Cenevre'de düzenlenen 66. Dünya Sağlık Asamblesi nedeniyle katılımcı sağlık bakanları ve delegasyona bir resepsiyon verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyonda katılımcılar, İzmir'in EXPO 2020 teması ve adaylığı hakkında bilgilendirildi. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu “EXPO 2020 için "Herkes için sağlık: Daha iyi bir dünya için yeni yollar" temasını seçtik, EXPO tarihinde Sağlık” temalı bir EXPO düzenlemeye aday olan ilk ülkeyiz. Türkiye’nin sağlık alanında geçirmekte olduğu dönüşüm yolculuğu bu temayı seçmemize ilham kaynağı oldu. Geçtiğimiz on yılda, Dünya Sağlık Örgütü'nün "Herkes için Sağlık" vizyonuyla birlikte hareket ettiğimiz bu dönüşüm sayesinde, kamu ve özel sektörü bir araya getirerek ülke genelindeki sağlık hizmetlerinde büyük atılımlar gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz başarıların, bu yolculuk boyunca yakın iş birliği içerisinde olduğumuz Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar tarafından da örnek başarı öyküsü olarak gösterilmesi bizleri daha da çok çalışmaya teşvik ediyor.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sağlık temalı bir EXPO’yu dünyaya kazandırmak ve İzmir’i EXPO 2020’ye ev sahibi yapmak için her türlü desteği sağlamaktayız ve sağlamaya devam edeceğiz. Devletimiz, Türkiye 2023 vizyonu çerçevesinde İzmir’e önümüzdeki on yıl içinde 50 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlamaktadır. Başta sağlık olmak üzere; ulaşımdan, eğitime; spor tesislerinden enerji altyapısına kadar farklı alanları kapsayan bu yatırımlarla İzmir’i bölgesel bir sağlıklı yaşam merkezi yapmayı ve EXPO 2020’ye en iyi şekilde ev sahipliği yapacak bir kent haline getirmeyi hedeflemekteyiz. EXPO’nun başarılı olması için her türlü kaynağı seferber edeceğiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “İzmir erişmesi kolay, ulaşım altyapısı sağlam, güvenli ve rahat bir şehir. Aynı zamanda çok kültürlü farklı ırk, din ve kültürden insanlar yüzyıllardır İzmir'de barış içinde yaşıyor.

EXPO'ya ev sahipliği yapmayı çok istiyoruz. İzmir’i şimdiden bir EXPO heyecanı sarmış durumda. Adaylık döneminin başından beri gencinden yaşlısına herkes EXPO heyecanı içinde. Bunun için de İzmirliler hükümetimiz ve yerel yönetimlerimiz ile el ele vermiş durmadan çalışıyoruz. EXPO'yu sadece İzmirliler değil tüm Türkiye istiyor. Yüz yıllardır topraklarından tarih fışkıran İzmir'in çağrısına kulak verin. Bu çağrı dünya sağlığı için. Bu çağrı daha mutlu, refah seviyesi daha yüksek bir insanlık için. Bu çağrı gelecek nesiller için. Bu çağrı hepimiz için. İzmir'in dünyayı daha sağlıklı bir hale getirme hayali var. Sizin de bu hayale destek olmanızı istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yoğun ilginin olduğu resepsiyon Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının dinletisiyle sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: