Cengiz: "Neredeyse adam vuracaktım"

İstanbul (AA)- Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz, maçın ardından soyunma odası koridorunda adeta çıldırdı. Cengiz, "Hak ettiğimiz puanlar çalındı. Neredeyse adam vuracak duruma gelmiştim" dedi.

Yayıncı kuruluştaki görüntülerde, Cengiz'in hakem kararlarına tepkili olduğu, çevresindekilerin kendisini güçlükle sakinleştirdiği görüldü.Cengiz, yaptığı açıklamada, maçın hakemi Aytekin Durmaz'ın bariz hatalar yaptığını ileri sürerek, "Asabım bozuldu. Hak ettiğimiz puanlar çalındı. Neredeyse adam vuracak duruma gelmiştim. Bütün Türkiye izledi... Futbolcularımın sinirlerine hakim olması çok önemli" diye konuştu.Çok şey konuşabileceğini, ancak ligde kalan maçlar nedeniyle susmasının
kendileri açısından daha iyi olacağını ifade eden Cengiz, hakem Aytekin Durmaz'ın kötü yönetiminden dolayı 3 puandan olduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Türk futbolunda seviyenin düştüğünü, bir kaos ortamının yaşandığını ileri süren Cengiz, hakem hatalarından dolayı bu sezon 6-7 puan kaybettiklerini savundu.
Cengiz, "Bu kadar kötü yönetilen maçta sinirlerine hakim olmalarından dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Hepsini alnından öpüyorum. Üç puanımız gitti. Galip gelecek oyunu oynadık. Maalesef kötü yönetimden dolayı üç puanımız gitti. Galip gelmişler gibi futbolcularıma prim verdim" diye konuştu.

Yedek kulübesinden atılan Çaykur Rizespor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Zehiroğlu da hakeme "Çaykur Rizespor'un hakkını ve alın terini çaldınız" dediğini belirtti.

Zehiroğlu, "Şaibeli yenilmemiz bizi fevkalade üzdü. Başkanım ve futbolcuların aşırı öfkeden söylediği sözler var. Kanımızın son damlasına kadar ligde kalmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Bu arada, soyunma odası koridorlarında Çaykur Rizesporluların tepkisi nedeniyle hakemler odalarına polis kordonunda gitti.

Maçın hakemi Aytekin Durmaz, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada sahadan en az hatayla ayrıldıklarına inandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Soyunma odası koridorlarında edilen küfürlerin not edilip edilmediği sorulması üzerine Durmaz, "Biz bekledik. Hemen koridora girmedik. Koridordaki olayları herhalde temsilcilerimiz görmüştür. Bizim sadece sahadan dışarıya aldığımız bir yönetici var" diye konuştu.