Cennet sır oldu

Güvenlik birimlerini alarma geçiren, bazı tanıkların "15 yaşlarında bir kız öğrencinin Haliç Köprüsünden atladığını gördük " şeklindeki ihbarı olmuştu.

Saat 10.30 sıralarında yapılan bu ihbar üzerine Haliç'te arama çalışmaları başlatıldı.
[** **](https://www.mynet.com/genc-kiz-halic-koprusunden-atladi-110100500814)
[ ****](https://www.mynet.com/halic-koprusunden-atlayan-15-yasindaki-kiz-ogrenci-2690443-myvideo)
Denizde arama sürerken polis, Haliç Köprüsünde Cennet Yükselici isimli öğrenciye ait bir çanta buldu. Yükselici'nin Bağcılar'da bulunan bir Lisenin öğrencisi olduğu öğrenildi. O öğrencinin paylaşım sitesindeki mesajı atlayanın o olabileceğinin en önemli kanıtı gibi; **"Gün gelir gidersin elbet zaten alıştı gönlüm uzaktan sevmeye sende git şimdi ardına bile bakmadan eğer dönersen bilki ben orda olmam ÇÜNKÜ: yoruldum artık..'** Geçen Cumartesi doğum gününü kutlayan Cennet Yükselici, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında son olarak bu notu yazmıştı
Deniz polisinin çalışması yetersiz kalınca olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Kıyı Suları Arama Kurtarma Birliği'nden gelen bir ekip, dalgıç polislerle arama çalışmasına katıldı. Dalgıçlar saat 16.00 sıralarına kadar süren çalışmalarından sonuç alamadı. Ara verilen aramaların yarın sabah devam edeceği öğrenildi.
**CENNET'İN OKULUNDA YÜREK BURKAN FERYATLAR...**

Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Cennet Yükselici'nin acı haberi alan arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu.
[** **](https://www.mynet.com/ne-olur-dogru-degil-deyin-2690446-myvideo) Cennet'in sınıfında derslere ara verildi. Okulun tiyatro kulübüne üye olduğu öğrenilen Cennet'in okul dışında oyun provası yapan arkadaşları, haberi alır almaz okula koştu. Feryatlar eden, 'ne olur doğru değil deyin' diye bağıran arkadaşları, okulun kapalı olan dış kapısında sinir krizleri geçirdi. Bir süre sonra içeri giren öğrenciler, acılarını arkadaşlarıyla paylaştılar.
Cennet'in bazı arkadaşları pencereye çıkarak, gözyaşı döktü. Okul yönetimi gazetecileri içeri almazken, öğrencilerin de teneffüse çıkmasına izin verilmedi. Moralleri bozuk olduğu için velilerine haber verilen bazı öğrenciler de çıkışta, yüzlerini gizleyip, kameralara konuşmaktan kaçındılar.
Okulda tanındığı ve sevildiği öğrenilen Cennet'in sosyal bir öğrenci olduğu ve arkadaşlarıyla ilişkilerinin son derece iyi olduğu da bildirildi. Okulun hademesi de aldığı haber karşısında şaşkınlığını gizleyemedi, " Cennet çok iyi, hayat dolu bir kızdı" diye konuştu.
Okul yönetimi Cennet'in arkadaşlarının velilerine haber vererek,okula çağırdı. Çocuklarını alıp eve götüren velilerden biri, "sürekli bayılıyormuş, hastalığı varmı, kızım anlatıyordu" diye konuştu. Aynı veli, çıkışta bahsettiği öğrencinin başka biri olduğunu söyledi.
DHA