Cennet vaadiyle seks

Cennete gidecekleri vaadiyle kandırarak akıl almaz sapkınlıklar yaptığı iddia edilen sanığın, müritlerinin itaat derecesini ölçmek için içine tükürdüğü suyu içirdiği ortaya çıktı.

Cennete gidecekleri vaadiyle kandırarak akıl almaz sapkınlıklar yaptığı iddia edilen sanığın, müritlerinin itaat derecesini ölçmek için içine tükürdüğü suyu içirdiği ortaya çıktı.

Bursa'da kendisini sözde bir cemaatin piri olarak tanıtıp dergaha gelenleri cennete gidecekleri vaadiyle kandırarak akıl almaz sapkınlıklar yaptığı iddia edilen sanığın, müritlerinin itaat derecesini ölçmek için içine tükürdüğü suyu içirdiği ortaya çıktı. İnegöl'den duruşma için Bursa'ya gelen bir din görevlisi ise sözde pirin 1.5 milyar Müslüman'a hakaret ettiğini ileri sürerek davaya müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti başkanı ise duruşmayı karar için erteledi.[

Reklam
Reklam

OLAY TARİKATIN ZİKİR GÖRÜNTÜLERİ ](https://www.mynet.com/olay-tarikatin-zikir-goruntuleri-ortaya-cikti-180100027035)
3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli cinsel saldırı, tarikat kurmak ve baş mevkiinde olmak, çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından toplam 341 yıl 6 aya kadar hapsi istenen 47 yaşındaki U.K., ikinci kez hakim karşısına çıktı. İlk celsede olduğu gibi bu duruşmaya da şalvar giyerek gelen sanığın yargılama boyunca ayakta beklemesi dikkat çekti.

Bilirkişi tarafından çözümü yapılarak mahkemeye gönderilen, çocuk ve hayvan pornosu içeren CD'lerin dökümü kendisine gösterilen sanık U.K., "Bunlar kesinlikle bana ait değil. Bunu asla kabul etmiyorum" diye konuştu.

Geçen celse, aralarından sadece 3'ünün şikayetçi olduğu toplam 17 müştekiyi dinleyen mahkeme, bu duruşmada da dinlenemeyen diğer 4 mağdur ve şahitlerin ifadesini aldı. Bunlardan da sadece biri şikayetçi olduğunu söyledi.
MÜRİTLERİNİ TÜKÜRÜKLÜ SU İÇİREREK İMTİHAN ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI Müştekilerden E.B. şok bir itirafta bulundu. Sözde dergahta sohbet sırasında çay ve su dağıtıldığını anlatan E.B., "Bunların büyülü olması söz konusu değil. İçine herhangi bir şey katılmıyordu. Ancak bazen şeyh, suyun içine imtihan amaçlı olarak tükürürdü. O müridin bu suyu içmesi, dergaha bağlı olduğu anlamına gelirdi" dedi.

Reklam
Reklam

"ŞİKAYETÇİYİM AMA ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM" Bayan mağdurlardan G.G. ise, sanığın kurduğu dergaha nişanlısı tarafından götürüldüğünü belirterek, "Yaklaşık 6 ay kadar devam ettikten sonra sanık olan şeyh, benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Yapmazsam nişanlımla aramı bozacağını ve evlenemeyeceğimi söyledi. Ben de korktum ve dediklerini yaptım. Aslında ondan sonuna kadar şikayetçiyim fakat ailem bu durumu bilmiyor. O yüzden şikayetçi olamıyorum. Bunun duyulmasını istemiyorum" diye konuştu.

"SANIK, SİHİRLE AİLEMLE ARAMI AÇTI" Sanığın sihir ve büyü yaparak ailelerin arasını bozduğunu ileri süren E.K. ise, ''Sanık sihirle benim de ailemle aramı açmıştır. Kendisi nefsi isteklerini karşılamıştır. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılması istiyorum'' dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Duaçınar Mahallesi'nde dergah olarak kullanılan iş yerinin sahibi ise söz konusu olaylardan emniyette haberdar olduğunu ifade ederek, "Onlardan bir şikayetim yoktu. Kirayı günü gününe öderlerdi. Fakat bu olayları duyunca hemen iş yerimden tahliye ettim" dedi.

Reklam
Reklam

DİN GÖREVLİSİ, SÖZDE PİRİN DAVASINA MÜDAHİL OLMAK İSTEDİ İnegöl'den duruşma için Bursa'ya gelen Barışlı Camii imamı N.T. (64) ise davaya müdahil olarak katılma talebinde bulundu. Olayları basından öğrendiğini ifade eden N.T., "Sanığın dini duyguları istismar ederek birçok kişiyi mağdur ettiğini basında çıkan haberlerden duydum. Yaşananlardan rahatsız olduğum için gelip davaya katılmak istedim. Sanığın bahsettiği olayların bizim dinimizle hiç bir alakası yoktur. Bu yapılanlar, bütün ilahi dinlerde büyük günahtır. Ve en ağır ceza ile cezalandırılmalıdır. Bu olay 1.5 milyar Müslüman'a hakarettir. İşte bu yüzden davaya müdahil olmak istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme ise din görevlisi N.T.'nin suçtan doğrudan veya dolaylı olarak etkilenmediğini göz önünde bulundurarak talebi reddetti. Sanık avukatı Rıdvan Demircioğlu ise müvekkilinin tahliyesini istedi. Bu talebi de reddeden mahkeme, duruşmayı karar için erteledi.

"İSLAM ADINA, İSLAMİYET'İN GÜZEL DEĞERLERİNİ KULLANARAK BUNLARI YAPMAK SON DERECE FECİ BİR GÜNAHTIR" Dava çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran din görevlisi N.T., "Çok üzülerek ifade edeyim ki, gerek fail gerekse mefuller yaşananları kabul ediyor. Bu akıllara durgunluk verecek kadar büyük bir günahtır. Bu insanlar hipnotize olmuş, beyinleri boşaltılmış. Yaşananları anlamak mümkün değil. İslam adına, İslam'ın güzel değerlerini kullanarak bunları yapmak son derece feci bir günahtır. Toplumu aydınlatmak lazım. Sırf bu meselede zikir, tarikat, İslam itikadı gibi şeyler geçtiği için bunların rencide olmasını istemedim. Buna razı olamazdım. Ben isterdim ki ne kadar din görevlisi, din adına konuşan, yazan her kim varsa hepsinin bu davaya müdahil olarak katılmasıdır. Bunun olayın yanlışlığı herkese açıkça ifade edilmeliydi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

N.T., müdahillik talebinin reddedilmesi ile alakalı ise gerekli itirazda bulunup bulunmayacağına ilerleyen günlerde karar vereceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz