Cep telefonu şeklinde silah

İSTANBUL (İHA) - Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul'da yapmış oldukları operasyonda, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gönderilmek istenen 110 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Operasyonda 1'i yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ele geçen malzemeler arasında, cep telefonu şeklinde yapılmış silah dikkat çekti.

Uluslararası bir şebeke tarafından yurt dışına yüklü miktarda uyuşturucu madde gönderileceği istihbaratını değerlendiren Narkotik Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu şebekeyi izlemeye alarak, hedefleri belirledi. Ekipler, Büyükçekmece'de belirledikleri bir eve operasyon düzenledi. Operasyonda 110 kilo eroin maddesi ele geçirilirken, 11 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Konuya ilişkin basın açıklamasını, İstanbul Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder yaptı. Ergüder, Büyükçekmece'de kontrol altına aldıkları şebekeye yönelik bir operasyon gerçekleştirildiğini, operasyonda 219 paket halinde 110 kilo eroin maddesinin 1'i yabancı uyruklu 11 kişi ile birlikte ele geçirildiğini belirtti. Operasyonda yakalanan şebeke üyelerinin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda, eroin maddelerinin paketlenmesinde kullanılan pres makinesi, terazi ve muhtelif malzemeler ile 150 gram eroin maddesi, 1'i ruhsatlı 7 adet tabanca, sahte sürücü belgesi, sahte nüfus cüzdanları ve uyuşturucudan temin edildiği belirlenen 4 bin 800 ABD Doları ele geçirildiğini kaydeden Ergüder, "Kasım 2003 tarihinde gerçekleştirilen 'Son Tango', Şubat 2004 tarihinde gerçekleştirilen 'Demirkapı', Ekim 2004 tarihinde gerçekleştirilen 'Zeybek' ve son olarak Kasım 2004 tarihinde gerçekleştirilen 'Okyanus' operasyonlarında yakalanan toplam 42 zanlı arasında tespit edilen ilişki ve irtibat değerlendirildiğinde, yakalanan toplam 5 bin 427 kilo eroin ve baz morfin kaçakçılığında, üst organizasyonun aynı şebeke olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Operasyonda ele geçirilen malzemeler ile silahlar arasında dikkat çeken cep telefonu şeklinde yapılmış bir silah da Ergüder tarafından basına gösterildi.
Aralarında, şebeke lideri Talip Doğan, daha önceki operasyonlarda Urfi Çetinkaya ile görüştüğü belirlenen İran uyruklu Ali Golzari, Bedri Yıldırım ve Ahmet Araç'ın da bulunduğu 11 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.