'Cepheden Haber Var' Oyunu Izleyenleri Duygulandırdı

Bursa İrfan Eğitimciler Derneği'nin organizasyonuyla Dicle Üniversitesi Tiyatro Grubu'nun sahnelediği 'Cepheden Haber Var' adlı oyun...

Bursa İrfan Eğitimciler Derneği'nin organizasyonuyla Dicle Üniversitesi Tiyatro Grubu'nun sahnelediği 'Cepheden Haber Var' adlı oyun izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Yıldırım Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu öğretmenler ve aileleri izledi. Çanakkale Savaşı’nın canlı ve etkileyici tablolar halinde sahneye uyarlandığı tiyatroda izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı. Cepheden gelen haberler, cephe gerisinde yaşananlar, bekleyiş, ümit ve dua; şehitlik arzusu, vatan sevgisi, milli ve manevi değerlere aşk ile bağlılık ve bütün bunların millet sinesindeki yansımalarının aktarıldığı oyun, Türk milletinin yaşadığı zorluklar ve fedakârlıkları bir kez daha izleyicilere hatırlattı.

Reklam
Reklam

Bursa İrfan Eğitimciler Derneği eski üyelerinden Orhan Ateş tarafından kaleme alınan oyun izleyicilerin beğenisini kazandı.

Halen Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde akademisyen olarak görevine devam eden Orhan Ateş, aynı zamanda oyundaki karakterlerden birini de canlandırdı. Oyunun ardından seyircilere seslenen Ateş, Çanakkale’de görev yaparken yazdığı oyunun, Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’nce tüm Türkiye’de gösterileceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz