Ceren: Kazaların yüzde 41’inde motosiklet ve elektrikli bisikletler var

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren üç ayda 9 bin 65 motosiklet ve motorlu bisiklet...

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren üç ayda 9 bin 65 motosiklet ve motorlu bisiklet ile 2 bin 600 elektrikli bisikletin kontrol edildiğini söyledi.
Meydana gelen trafik kazalarının yüzde 41’inde motosiklet ve elektrikli bisikletlerin yer aldığını kaydeden Ceren uygulamalar sayesinde bu kazalarda can ve mal kayıplarının oldukça düştüğüne dikkat çekti.
Yapılan denetimlerde 3 bin 695 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne, 557 elektrikli bisiklet sürücüsüne trafik cezası kesildiğini kaydeden Ceren 942 motosiklet ve motorlu bisiklet ile 290 elektrikli bisikletin ise trafikten men edildiğini belirtti.
Ceren, “Geçen yıl motosiklet ve elektrikli bisikletlerin karıştığı yaralamalı kaza sayısı 40 iken 2011 yılı içerisinde motosiklet ve elektrikli bisikletlerin karıştığı yaralamalı kaza sayısı 30’a inmiş, bu kazalarda geçen yıl 50 vatandaşımız yaralanmışken 2011 yılı içinde ise 35 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıca meydana gelen trafik kazalarına karışan araç cinsleri incelendiğinde araç cinslerinin yüzde 41’ini motosiklet ve elektrikli bisikletlerin oluşturduğu tespit edilmiştir. Uygulamalarımız sayesinde vatandaşlarımızın can ve mal kayıpları alt seviyelere indirilmiş olup hastanelere intikal eden yaralanma olaylarında da ciddi derecede bir azalma tespit edilmiştir. Motosiklet ve elektrikli bisiklet kullanımı konusunda kurallara uygun hareket etmeyerek ehliyetsiz ve kasksız trafiğe çıkan sürücülere yönelik denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir. Denetimlerimiz vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak, trafik kazalarını en aza indirmek için yapılmaktadır. Eksikliği, noksanlığı tespit edilen araç ve sürücülere yasal mevzuatlar çerçevesinde cezai işlem uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz