Çerkeş Cazibe Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Çankırı’nın Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, ilçenin büyük şehirlere olan yakınlığını avantaja çevirdiklerini belirterek, bu...

Çankırı’nın Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, ilçenin büyük şehirlere olan yakınlığını avantaja çevirdiklerini belirterek, bu sayede Çerkeş’i cazibe merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler vererek, ilçenin genel durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çerkeş’in en fazla konuta sahip ilçe olduğunu dile getiren Tarhan, “Kurşunlu ve Atkaracalar ilçelerinde çalışan insanlarımızın büyük bir bölümü Çerkeş’te ikamet ediyorlar. Bizim, bölgede yarattığımız bir sinerji var. Artık , bir cazibe merkezi, bir alışveriş merkezi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Atkaracalar ilçesinin, konut altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini dile getiren Tarhan, bu gerçekleştiği taktirde Atkaracalar ilçesinin Kurşunlu-Çerkeş arasındaki sinerjiden faydalanabileceğini kaydetti.

Çerkeş’in nüfusu üzerinde de, değerlendirmelerde bulunan Başkan Tarhan, “Daha önceki yıllarda nüfusumuz ciddi anlamda bir dibe vurmuştu ancak Aytaç’ın açılmasıyla birlikte tekrar bir ivme kazandık, göç aldık. Şuan ilçemizin 10 bin civarında nüfusu var” dedi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sisteminden dolayı ilçenin nüfusunun 8 bin 700 kişi olarak gözüktüğünü kaydeden Tarhan, “Burada yaşayan vatandaşlarımız, adrese dayalı sistemden dolayı köylerinde kasabalarında gözüküyor. O bakımdan nüfusumuzda dolayısıyla biraz düşüyor. Ancak dediğim gibi 10 bin civarında bir nüfusa sahibiz ve 10 yıl içerisinde de 20 bini bulacağımızı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçede ara eleman sıkıntısı yaşandığını dile getiren Tarhan, Karatekin Üniversitesinin, bölgelerdeki gelişmelere bağlı paralel çalışmalar yürüttüğü taktirde ara eleman sorununu çözebileceklerine dikkat çekti. Tarhan, bu konuda üniversiteden ciddi adımlar atmalarını beklediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

İlçeye, 550 öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek dev bir kampusun yapıldığını açıklayan Tarhan, “Öğrencilerimizin konaklayabileceği, sosyal etkinliklerde bulunabileceği bir kampusumuz var. Rektörümüzden buna da gerekli ilgiyi ve desteği vermesini talep ediyorum. Üniversitemizden bunu değerlendirmesini bekliyoruz. Çünkü hem öğrenci sayımız artacak hem de ilçemize ciddi bir fayda sağlayacak” ifadelerini kullandı.

İlçede bulunan traktör fabrikasının kapasite artırımına gideceğini belirten Tarhan, “Traktör fabrikamız, Çinli bir firmanın Türk ortakları. Bu fabrikamız, önümüzdeki zamanlarda bir kapasite artırımı yapacak. Ayrıca, ilçemize lastik fabrikası da kurulacak ve bu da ilçemize ciddi katkı sağlayacak” dedi.

Tarhan, ilçedeki küçük esnafın genel anlamda sıkıntılı olduğunu söyleyerek, “Ekonomide borçlanarak ayakta kalma mantığı çok fazla. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Ekonomimizin çok iyiye gittiği söylenemez” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: