Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem: Beni Çerkezköy’e Gömün

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Kıraathane ziyaretlerini sürdüren AK Parti’nin son durağı Yıldırım Beyazıd Mahallesi Tarım Sokak...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Kıraathane ziyaretlerini sürdüren AK Parti’nin son durağı Yıldırım Beyazıd Mahallesi Tarım Sokak üzerinde bulunan Uzunköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu.

Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, AK Parti Gaziosmanpaşa Mahallesi Sorumlusu Mustafa Karataş, Fevzipaşa Mahalle Sorumlusu Orhan Saz ile partililer katıldı. Toplantıda Çerkezköy Uzunköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ümit Gülden de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, sürekli vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını ifade ederek “Sadece seçimden seçime değil her zaman yanınızdayız. Mahalle temsilcimiz aracılığıyla bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.’’ Dedi.

Demirbağ’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Ali Ertem, dernek üyelerinin sıcak ilgilerini her zaman gördüklerini ifade ederek, “Uzunköprülülerin bu sıcak tavrı bizleri her zaman memnun ediyor. Bizler de bu sıcak tutumunuza karşı üzerimize düşen ne varsa her zaman yerine getirerek, güzel bir şekilde süren muhabbetimizi devam ettireceğiz.’’ Değerlendirmesinde bulundu.

“Burada kendimiz konuşmaktan ziyade sizleri dinleyeceğiz.’’ Diyerek konuşmasını sürdüren Ertem, “Bizlerden olan isteklerinizi, beğenilerinizi, şikayetleriniz varsa dert ve sıkıntılarınızı dinlemeye hazırız. Bu ziyaretlerimizin amacı da sizlerin beklentilerini öğrenmektir. Bu toplantıların nihayetinde bir fayda, çare, çözüm üretmesi gerekiyor. Eğer toplantıda açıkça söylemeye çekindiğiniz derdiniz varsa özel olarak da gelip bizlerle paylaşabilirsiniz.’’ Şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Elektrik kesintilerinin sorulması üzerine Ertem, elektrik kesintilerinin belediyenin sorumluluğunda olmadığını söyleyerek “Bu konuda ilgili olmamamıza rağmen neticede işin takipçisiyiz. Çerkezköy’de 2012’de elektrik hatlarının yer altına alınma çalışması başladı ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ile Gaziosmanpaşa Mahallesi’nin büyük bir kısmında yer altına alınma çalışmaları tamamlandı. Ancak, bu yeraltına alma çalışmalarının ardından hatlar devreye sokuluyor.’’ yanıtını verdi.

Başkan Ertem şöyle devam etti: “Biz belediye olarak her ay alt yapı koordinasyonu toplantısını yapıyoruz. Son olarak bugün (dün) gerçekleştirdiğimiz toplantıda yer altına alma çalışmalarının yüzde 80’lik bir kısmının tamamlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Yeni trafoların ve hatların devreye alınması sırasında elektrikler kesiliyor. Tredaş yetkilileri önümüzdeki günlerde bu kesintilerin sona ereceğini ifade ettiler. Elektrik direklerinin ortadan kalkması ile de çirkin görüntü ortadan kalkıp, tel kopma gibi bir durum olmayacak. Çerkezköy daha modern bir görünüme de kavuşacak. Herkes rahatlayacak.’’

Reklam
Reklam

Vatandaşların cenazelere otobüs kaldırması yönündeki bir soruya da yanıt veren Başkan Ertem, “Belediye’nin 35 kişilik bir otobüsü var, başka da aracı yok. Okulların ve çeşitli kulüplerin de bizlerden bu konuda çok talebi var. Dolayısıyla aracı çoğu zaman bu tür isteklere tahsis ediyoruz. Her istenildiğinde araç sağlanamıyor. Ama biz yine de bu taleplerinizi yerine getirmeye çalışacağız.’’ Diye konuştu.

Başkan Ertem, ‘Cenazelerimizi memlekete götürme gayretinden vazgeçelim. Mühim olan mezarlarımızın yakınımızda olup, sık sık ziyaret ederek dua etmemizdir.’ Diyerek “Artık, Çerkezköylü olmuş insanları mezarlarının burada olması lazım. Ben de vefat edince burada defnedilmek istiyorum. Benim çocuklarımın da artık kalkıp Trabzon’a gidecek hali yok. Ben de mezarım burada olsun istiyorum, ancak sizin her türlü talebinizi imkanlar doğrultusunda karşılarız.’’ İfadelerini kullandı.

Dere yatağı üzerinde bulunan gecekonduların yıkılacağını ifade ederek sözlerini sürdüren Belediye Başkanı Ali Ertem, şunları kaydetti: “Hazine arazisi üzerine yapılan gecekondular kaldırılacak. Bunun kaçışı yok. Çünkü, gecekondu olan yaşam tarzı kentlerde olmaz. Bu konuda biz anlayış bekliyoruz. Vatandaş parasını vermiş arsa almış, vergi ödemiş, yapısını yapmış; ama sokağın karşısında gecekondu çirkin durur, kim ister bunu, hem bu mahallenin gelişmesine de engel olur. Belediye olarak Devlet Su İşleri ile yaptığımız protokol sayesinde derelerin ıslahına başlıyoruz. En önce ise, Pınarca Deresi’nin ıslahına akabinde Kavakdere’ye geçilecek. Bu ıslah yapıldığında derenin etrafı yeşillendirilecek, ağaçlandırılacak, park gibi bir görünüm kazandırılacak. Böylelikle güzel görünüm yapılacak, ama bu güzelliğin içerisinde gecekondu olmaz. “

Reklam
Reklam

Gecekonduların kaldırılacağı dönemde Belediye olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile işbirliği yapacaklarını söyleyen Ali Ertem “Ancak vatandaşlar da taşın altına elini koyacak. Yani 10 TL’ye mal olan bir iş varsa bunun 5-6 TL’sini vatandaş 4-5 TL’sini devlet ile biz sağlayacağız. Bu noktada vatandaş belki borçlandırılacak, ama o sorumluluğu o da taşıyacak. Vatandaş isterse şimdi gelip ‘gecekondudan çıkmak istiyorum’ desin ne yapılacaksa yapalım, ama ıslah başlayınca vatandaş ‘haberim yok’ derse de hazine arazisi üzerinde bulunan ne varsa yıkımı gerçekleştirilecek. 2013 yılında derelerdeki ıslahlar bitecek. Mahalle içlerindeki gecekondulara şu an dokunmuyoruz, ama bunlara ileride de dokunulmayacak demiyoruz.’’ Diye konuştu.

Mahallelinin düğün salonu talebine olumlu cevap veren Ali Ertem, vatandaşlardan alkışlı yanıt aldı. Vatandaşların durak istemeleri üzerine ise, Ertem Çerkezköy’e has olan tek tip duraklar yapılacağını kaydederek, “Şehrin içerisinde tüm duraklar cam durak olacak. Bir ay sonra durak işi ihaleye çıkacak. Nisan veya Mayıs ayı gibi duraklar monte edilecek.’’ bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz