Çerkezköy Beyaza Büründü

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yağan kar, Çerkezköy’ü beyaza büründürdü.Çerkezköy’de gece geç saatlerde başlayan mevsimin ilk Kar’ı...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde yağan kar, Çerkezköy’ü beyaza büründürdü.

Çerkezköy’de gece geç saatlerde başlayan mevsimin ilk Kar’ı Çerkezköy’de etkisini artırdı. Yollarda ve kaldırımlarda meydana gelen buzlanmadan dolayı hem yayalar hem de araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Çoğu araç yollarda kalırken, vatandaşların yardımıyla mahsur kalan araçlar yoldan kaldırıldı.

Kaldırımlarda yürüyen yayalar ise buzlanmalardan dolayı düşme tehlikesi yaşadı. Mevsimin ilk karına en çok sevinen ise çocuklar oldu. Okuldan çıkan çocuklar arkadaşlarıyla birlikte gönüllerince eğlenerek karın tadını çıkardılar. Kar yağışı nedeniyle özellikle BSH Kavşağı, Yünsa Kavşağı ve Altıyol Kavşağı’nda bazı araçlar yolda kalırken, trafikte de kilitlenmeler meydana geldi. Atatürk ile Öztrak caddesi üzerinde meydana gelen buzlanmalardan dolayı da yolcu minibüsleri ile araçlar yolda kalırken, yoldan geçen vatandaşlar araçlara yardımda bulundular.

Reklam
Reklam

Altıyol Kavşağı’nda görev alan iki trafik ekibi de yolda kalan araçlara yardım ettiler. Çok sayıda hafif maddi hasarlı kazalar meydana gelirken, trafiğe zincirsiz çıkan çoğu araç ise kazalara davetiye çıkardılar. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de belediye ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek, çeşitli talimatlarda bulundu.

Bu arada oluşan buzlanmadan dolayı yolda kalan bazı araç sürücüleri, Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarda yetersiz kaldığını söyleyerek tepkilerini dile getirdiler. Araç sürücüleri, “saatler öncesinden gerekli önlemler alınmış olsaydı, yolda kalmazdık. Yolda kaldıktan sonra çalışma yapmak bir anlam taşımıyor. Bu gibi durumlarda yollara erken müdahalede bulunulmalıdır.’’ Diye konuştular.

Şarköy’ün; Ulaman, Yayaağaç, Bulgur, Gölcük, Kocaali, Kızılca Terziköy, Tepeköy, Mursallı köylerinde taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler şehir merkezindeki okullarına, kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle gelemediler. Şarköy’deki bir firma, Şarköy-İstanbul ve Edirne seferlerini, Karıştıran yolunun aşırı buzlanması nedeniyle yapamadı. Gelibolu-Keşan seferi yapan minibüsler buzlanma nedeniyle otogardan çıkamadı. Şarköy Belediyesi, yaptığı anonslarla, buzlanma ve kar yağışı olduğunu, araç sahiplerinin zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları, çıkmak zorunda kalacak olanların ise zincir ve takoz bulundurmaları gerektiğini duyurdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz