Çerkezköy kapalı cezaevi'nden firar

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan kapalı cezaevinde tutuklu bulunan 6 mahkumun firar ettiği açıklandı.

Mahkumun firar etmesi konusunda açıklamada bulunan Vali Aydın Nezih Doğan, şahısların gece yemek dağıtımı sırasında, koğuşa giren gardiyanları etkisiz hale getirerek, anahtarlarını aldığını ve cezaevi kapısından kaçtıklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Çerkezköy Kapalı Cezaevi'nde meydana gelen firar olayı, gece yemek dağıtımı sırasında yaşandı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Aydın Nezih Doğan, olayı şu şekilde aktardı;

Reklam
Reklam

"Saat 00.15-00.30 sıralarında 2 gardiyan, mahkumların bulunduğu koğuşa giriyor. Bu sırada koğuşta bulunan 6 mahkumdan 5'i gardiyanları etkisiz hale getirerek, ellerini bağlıyor ve koğuş anahtarını alıyor. Koğuşta bulunan diğer mahkum firar etmeyi reddediyor. Bunun üzerine diğer koğuşta kalan başka bir mahkumu da aralarına alan 5 kişi, cezaevinin ön kapısına yöneliyor. Kapıda bulunan jandarma ile kısa süreli arbede yaşayan 6 mahkum, jandarmanın peşlerinden ateş açmasına rağmen kaçmayı başarıyor."

Bu arada cezaevinden firar edenlerin çeşitli suçlardan dolayı tutuklu ve hükümlü bulundukları belirlenen Hakan Aydemir, Ceyhan Kuyumcu, Yusuf Aslan, Fıldıray Yörük, Hüseyin Demirkıran ve Mustafa Çayır isimli şahıslar oldukları kaydedildi. Daha önce yapılan açıklamada firar eden mahkumların silahlı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulurken, şahısların üzerinde silah bulunmadığı kaydedildi.

Öte yandan Çerezköy giriş ve çıkışlarında polis ve jandarma aldığı tedbirleri sürdürüyor. İlçeye sevk edilen jandarma birlikleri, özellikle kapalı kasalı araçlar ve toplu taşıma araçlarını tek tek durdurularak, kontrol ediyor.

Reklam
Reklam