Çerkezköy'de Doğalgaz Borusu Patladı

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde ana su şebeke hattındaki su sızıntısını gidermek için yapılan kazı çalışması sırasında...

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde ana su şebeke hattındaki su sızıntısını gidermek için yapılan kazı çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı.

Çerkezköy Belediyesi su ve kanalizasyon ekipleri, saat 13.30 sıralarında Öztrak Caddesi Köşem mevkisinde bulunan ana şebeke borusunda meydana gelen kaçağı tamir etmek için kepçe ile kazı yaptığı sırada doğalgaz borusu delindi. Doğalgaz borusunun delinmesiyle birlikte açığa çıkan gaz büyük bir gürültüyle havaya fışkırırken, olay yerine gelen trafik ekipleri yolu trafiğe kapattı. Doğalgaz ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte ana hat vanası kapatılarak, gaz kaçağı önlendi. Olay yerine gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Başkan Yardımcıları Gökhan İnce ve Habip Bilgin ile Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, çalışma hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Doğalgaz borusunun dolgu içinde olması gerektiğini belirten Su ve Kanalizasyon Müdürü Faruk Şen, “Ana şebeke hattında yaklaşık 1 aydır bir su sızıntısı vardı. Biz de ekiplerimizle birlikte bu sızıntıyı kesmek adına boru üzerinde çalışma yapmak istedik. Contadan kaynaklanan su sızıntısını kesmek için ekiplerimiz çalışmaya başladığı esnada doğalgaz borusu delindi ve aşırı derecede gaz kaçağı meydana geldi. Bildiğimiz kadarıyla doğalgaz borusu dolgu içinde, yer altında olması gerekiyor ama bu kısımda özel bir sebepten dolayı yüzeye yakında yerden doğalgaz borusunun geçtiğini öğrendik. GAZDAŞ ekiplerinin zamanında müdahalesiyle büyük bir facia da önlenmiş oldu” diye konuştu.

Borunun delinmesiyle birlikte açığa çıkan gaz tüm Çerkezköy’ü etkisi altına alırken, bazı vatandaşlar yoğun gaz kokusundan etkilendiklerini ifade ettiler. GAZDAŞ ekipleri gaz kaçağını kontrol altına alırken, boru onarılana kadar belli mevkilere doğalgaz verilemeyeceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: