Çerkezköy’de Düzenlenen Görevde Yükselme Eğitimi’ne 12 Belediye’den Katılım

Marmara Belediyeler Birliği Çerkezköy'de itfaiye ve zabıta memurlarına yönelik Trakya belediyelerini kapsayan eğitim kursu düzenledi.4...

Marmara Belediyeler Birliği Çerkezköy'de itfaiye ve zabıta memurlarına yönelik Trakya belediyelerini kapsayan eğitim kursu düzenledi.

4 Haziran tarihinde Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu'nda başlayan Görevde Yükselme Eğitimi’ne başta Çerkezköy, Kapaklı, Kızılpınar ve Karaağaç Belediyeleri’nin yanı sıra, Çanakkale’nin Biga ve Eceabat İlçeleri Belediyeleri, İstanbul Esenyurt Belediyesi, Malkara, Büyükyoncalı, Saray ve Sultanköy Belediyelerinden toplam 42 itfaiye ve zabıta memuru katıldı.

İstanbul dışında yapılan ilk Görevde Yükselme Eğitimi olma özelliğini taşıyan eğitimlerde Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri’nin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Müfettişleri de ders verdi. İki hafta süren eğitimlerde hergün 8’er saat eğitim alan 19’u itfaiye, 22’si de zabıta memuru olmak üzere toplam 41 kişi katıldı. Tamamlanan kursa ilişkin 28 Haziran’da yapılacak olan sınavda, yeterli puanı elde eden kursiyerlerden 3’ü amir, 20’si komiser, 18’i de çavuş olma hakkı elde edecek.

Reklam
Reklam

Görevde Yükselme Eğitimleri için ayrı sınıflar açtıklarını belirten Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Hikmet Ziya Özek, İstanbul dışında ilk kez verilen eğitimler için Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun tercih edilmesinin kendilerine mutluluk verdiğini kaydederek “Eğitime katılanlara, Belediyeler Kanunu’ndan Devlet memurları kanununa, liderlik ve Zaman Yönetimi’nden Kentsel Kurtarma Tekniklerine, Kabahatler Kanunu’ndan Halkla İlişkiler ve Davranış kurallarına kadar geniş yelpazede bir eğitim verildi.” Bilgisini verdi.

Görevde Yükselme Eğitimi Sınavı’nın 28 Haziran tarihinde yine Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirileceğini dile getiren Prof. Dr. Ziya Özek, katılımcıların kurstan büyük memnuniyetle ayrıldığına da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: