Çerkezköy'de işçiler greve gitti

TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde faaliyet gösteren Marmara Pamuklu Mensucat Sanayii'nde çalışan işçiler, işverenin toplu sözleşme şartlarına riayet etmediğini ileri sürerek greve gitti.

Yaklaşık 500 fabrika işçisinin grevine katılan Teksif Sendikası Genel Başkanı Zeki Polat, işçilerin yapmış olduğu greve sonuna kadar destek verdiklerini belirterek, "Bu bölgede yıllardan beri ilk defa grev yapıyoruz. Bu görevi ağırbaşlılıkla devam ettireceğinize yürekten inanıyorum. Şirket sahibi Orhan Öğücü'nün ne malında ne de parasında gözümüz var. Biz sadece alın terimizin karşılığını istiyoruz. Nasıl bizimle sözleşme yapan herkes karşılığını yerine getiriyorsa, biz işverenden de bunu yapmasını bekliyoruz. Vermiyorum derse kendi bilir. Biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugüne kadar yürek ve imanı yenen kimse olmamıştır" dedi.
Konuşmaların ardından greve giden fabrika işçileri, müzik eşliğinde oyun oynayıp halaylar çektiler. İşçiler, haklarını alana kadar grevlerini sürdüreceklerini söylediler.

Reklam
Reklam