Çerkezköylü sanayiciler ÇESİAD’ın iftarında

450'yi aşkın katılımcının iştirakiyle iftar programı gerçekleştirdi

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun Çerkezköy`de ki derneği, ÇESİAD - Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Önceki gün Çerkezköy Organize sanayi bölgesinde Tekirdağ ve Çerkezköy Protokolünün, Sanayicilerin, İşadamlarının, Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve 450 yi aşkın katılımcının iştirakiyle iftar programı gerçekleştirdi.

Programa yurt dışındaki Türk okullarında eğitim görüp Türkiye'ye gelen ve Türkiye’de eğitimlerine devam eden Rusya’dan Timoffey, Moldova’dan Endrey, Endonezya’dan Şemsettin ve Senegal’den Muhammed davetlilere Türkçe seslendiler.

Reklam
Reklam

2011 ortalarında kurulan ve MARİFED üyesi olarak TUSKON`a bağlanan ÇESİAD 1 yıllık bir dernek olmasına rağmen coğrafyanın ticarete açılan kapısı konumuna geldi.

Programda Endonezyalı Şemsettin tarafından Kuran-ı Kerim okudu. Senegalli Muhammed İftar duası yaptı ve Moldova dan Andrey Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya Şiirini okudu.

İftar programında konuşan ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan ASBAŞ; “Türkiyenin En Büyük ve En yaygın Sivil Toplum Kuruluşu TUSKONun bir parçası olan ÇESİAD`ın Geleneksel İftar Programına bizleri kırmayarak teşrif ettiğiniz için teşekkür ediyorum. dedi.

ASBAŞ; “Tarihinde Suyuyla ve verimli topraklarıyla bu coğrafyaya hayat vermiş olan Ergene havzası, şimdilerde Sanayisiyle ve iş dünyasıyla Ülkemize katma değer oluşturan önemli merkezlerden biri oldu.

bunu Çerkezköy organize sanayi bölgesi içerisinde bulunan 21 firmanın ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmesinden anlıyoruz

Buradan Üyelerimizin dışında ticaretle iştigal eden değerli dostlarımızı TUSKONun ve ÇESİADın bilgi birikim ve tecrübesinden istifade etmeye davet ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize katma değer sağlamak için sizlere yardımcı ve destekçi olmaya hazırız” dedi

Reklam
Reklam

Programda Sen Petersburgda ki Türk okulunda okuyan ve şu an Almanyada Gazetecilik yapan Timaffey’i; “Herkes gibi bende sizin gibi Türkçe konuşuyorum dedikten sonra seyircilere dönerek "sizin burada bir Eee demeniz gayet doğal" fakat ben şu anda Almanyada çalışıyorum ve Rus’um . Rusya`da ki Türk okullarında okudum bu okullardaki öğretmenlerimden Türkçe öğrendim Türkçeyi çok seviyorum Türkçe çok güzel bir dil Türk edebiyatı da birçok eserini okuduğum Ahmet Hamdi Tanpınar’ı Orhan Veli’yi sizler kadar seviyorum ve sizin gibi bende Türk edebiyatından çok şey öğrendim ” dedi.

Hayallerinden birinin de bir Rus işadamının Afrika`da okul açmasını fakat, ne ekonomik ne de stratejik bir okul açma değil de tamamen insani duygularla yardım amaçlı bir okul açması hayalini kurdum durdum.

Reklam
Reklam

Programa katılan TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık TUSKON hakkında bilgiler verdi KISACIK; “TUSKON bugün dünyanın 7 kıtasında 140 ülkede partnerleri, 4 büyük başkentte Pekin, Brüksel, Moskova ve Washington’daki temsilcilikleri ile, 173 dernek 42.000 i aşkın iş insanı ve 120.00 firma üyesi ile Türkiye’nin en büyük ve en yaygın Sivil Toplum Kuruluşudur” dedi.

Konuşmacılara plaket takdimi ile program sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz