Çerkezköy’ü Tekirdağ’da 7 Meclis Üyesi Temsil Edecek

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin organizasyonunda Büyükşehir’in Tekirdağ’a kazandıracakları...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin organizasyonunda Büyükşehir’in Tekirdağ’a kazandıracakları konulu panel düzenlendi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılan panele Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce ile Habip Bilgin, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, Ercan Çorbacı, İl Genel Meclisi Eski Başkanı Halil Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇESİD Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, ÇESİAD Başkanvekili Umut Danş, ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan, ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇTSO Eski Meclis Başkanı İsmail Akın, AK Parti Tekirdağ Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Akarsu Minibüs ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İlhami Yörük ile davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Panele Kocaeli’nin büyükşehir olmasının Kocaeli’ye kazandıkları ile ilgili bir slayt sunumu gerçekleştirildi. Ardından program AK Parti Tekirdağ Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar’ın konuşmasıyla sürdü. Büyükşehir yasası ile ilgili toplumun tüm taraflarını ziyaret ettiklerini ifade eden ziyaretlerde Büyükşehir’in Tekirdağ’a getirilerini anlattıklarını söyledi. Yasanın çıkmasının ardından yaklaşık 20’ye yakın bilgilendirme toplantısına katıldıklarını anlatan Şener Çelikayar, “Bilgilendirme toplantılarında her soruya cevap veriyoruz. Örneklerle Büyükşehir’in Tekirdağ’a kazandırdıklarını anlatıyoruz. Bizlerin dışında muhalefet mensupları da çeşitli toplantılarda Büyükşehir yasası ile ilgili yanlış bilgiler veriyorlar. Bu, vatandaşa yapılan en büyük kötülüktür’’ dedi.

Şener Çelikayar’ın konuşmasını tamamlamasının ardından AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur bir konuşma yaptı. Büyükşehir’in Tekirdağ için önemine değinerek sözlerine başlayan Kambur, “Büyükşehir yasasıyla birlikte 9 olan ilçe sayımız 11’e yükseldi. İlçe belediyelerinin üstündeki yük hafifledi.” Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tekirdağ’ın devletten aldığı payın 220 milyon TL olduğunu belirten Kambur, ”Yeni çıkan kanunla büyükşehir olan Tekirdağ’ın alacağı pay toplam 420 milyon TL olacak. Hizmet edebilmek için para lazım. En önemlisi bu parayı iyi ve doğru kullanabilmektir. Art niyetli olmazsak, bunu çalışmamıza yansıtırsak, biz de Kocaeli gibi yatırımlar yapabiliriz.” İfadelerine yer verdi.

İlçelere bağlanan köylere hizmet götürmenin bu kanunla zorunlu hale geleceğini belirten Kambur,”Bu alanlarımız için merkezde toplanan para toplam 300-400 milyon TL civarında olacak. Bu açıdan yeni ilçe olan Kapaklı ve Marmaracık’a bağlı köyler çok şanslı olacak, bu para bu yerlere harcanacak.” Dedi.

Turizm beldeleri ile ilgili olarak ta konuşan Kambur, turizm beldelerine büyükşehir olmadan önce nüfus sayısına göre iller bankasından pay geldiğini söyleyerek “Kumbağ gibi turizm bölgelerimizde yaz aylarında nüfus 150 binlere yükseliyor. Belde belediyeleri mevcut nüfusa göre yatırım yapıyorlardı. Büyükşehir yasasıyla bundan böyle turizm yerleri artan nüfusa göre pay alacak.’’ Bilgisini verdi.

Reklam
Reklam

Ahmet Kambur şöyle devam etti: “Yeni çıkan kanun, ilçe belediyelerinin ellerinde olan itfaiye, mezarlıklar, katı atık gibi hizmetlerin büyükşehir belediyesine geçmesini sağlayacak. İlçe belediyelerinin kendi hizmetlerinin yanı sıra kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlere daha çok ilgi göstereceklerdir. Ak parti belediyeciliğinin temellerinden biri de bu faaliyetlerdir. Özellikle yeni ilçe statüsü kazanan belediyelerimizin bu kolaylıklarla bu aktiviteleri gerçekleştireceklerini umuyorum.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 60 meclis üyesi olacağını, Çerkezköy’ün ise Ttekirdağ’da 7 meclis üyesi ile temsil edileceğini söyleyen Ahmet Kambur,” Bu durumda yatırımlara daha çok yön verme imkanı bulunacak. Meclis üyelerinin çok olması belediyelerin daha çok hizmet almasını sağlayacak. Hizmet gelmediğinde vatandaş belediye başkanından hesap sorma imkanı bulacak. Bu da bütün vatandaşlarımızın yönetime katılmasını sağlayacak.” Şeklinde konuştu.

Panelde son olarak kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Kambur, emlak vergilerinin artıp artmayacağı ile gelen bir soruya,”Büyükşehir olduğumuzda Tekirdağ’ın her noktası çok değerli bir hale gelecek, ister istemez bu durum vergilerin artmasını da sağlayacak. Ancak 5 yıl süre ile köyler ve kırsaldan bu vergiler alınmayacak.” Şeklinde cevap verdi. Ergene Nehri’nin temizlenmesinin kime ait olacağı şeklindeki bir soruyu da cevaplandıran Ahmet Kambur, Ergene Nehri’nin devlet tarafından temizleneceğini söyledi. Soru cevap kısmının ardından program sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz