Çerkezköy’ün Yardımseverleri Gala’da Buluştu

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde ?Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği ile Kimse Yok Mu...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde ?Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği ile Kimse Yok Mu Derneği işbirliğinde Kurban Bayramı’nda yapılan et ve kumanya yardımlara katılan gönüllüler Gala Gecesi’nde bir araya geldi.

Lemar Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş, ÇESİAD Başkan Vekili Umut Danış, ÇESİAD Genel Koordinatörü Efrahim Özcan, İlçe Müftüsü Bayram Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, İlçe Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Hema Genel Müdürü Tunç Doğan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan, Özel EKE Güvenlik Hizmetleri'nin sahibi R.Tahir Eke, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kimse Yok Mu? Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu, eğitimci-yazar Bahattin Karataş, ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇESİAD Üyeleri, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarının temsilciler, sanayiciler, Kimse Yok Mu? Derneği gönüllüleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Programa Çerkezköy’de kurban eti dağıtımı ile erzak dağıtımına katılanlar ile Kongo’da kurban eti dağıtımına katılanların görüşlerinin yer aldığı video gösterisi ile başladı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş gerçekleştirdi.

Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Hakan Asbaş, Kurban Bayramı’nın ikinci günü ÇESİAD üyeleri ve Kimse Yok Mu? Derneği gönüllülerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik bir ekiple kahvaltıda bir araya geldiklerini söyleyerek “Çerkezköy, Saray, Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç, Veliköy ve bunlara bağlı köylerde ihtiyaç sahibi 500’e yakın aileye kurban eti dağıtarak, aralardaki mesafelerin yok edilmesini sağladılar. Evlerin içine kadar davet edilen ÇESİAD üyeleri ve Kimse Yok Mu? gönüllüleri, ailelerin dertlerine ve sıkıntılarına ortak oldu. Birlik ve beraberliğin devam ettirilmesi temennisi ile Kurban Bayramı kutlandı.’’ İfadelerini kullandı.

Sel felaketine değinen Asbaş şöyle devam etti: “Bayram günü olmasına rağmen yapılan çalışmalar ve Kimse Yok mu? Derneği’nin konuya gösterdiği hassasiyet sonucunda 700 erzak paketi, çekyat ve battaniye yardımında bulunuldu. Toplumsal birlikteliğe katkı sağlayan ve desteklerini eksik etmeyen mülki idare amirlerimize, Kimse Yok mu? Derneği başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, doktorlarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, yardımını eksik etmeyen işadamlarımıza, işkadınlarımıza, dağıtımlarda yanımızda bulunan ve emek sarf eden tüm ÇESİAD üyelerimize, Kimse Yok Mu? gönüllülerine ve basın mensuplarımıza şükranlarımız sunuyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan bu organizasyonun amacına ulaşmış olması dileği ile herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

Reklam
Reklam

Hakan Asbaş’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bir konuşma gerçekleştirdi. ÇESİAD İle Kimse Yok Mu? işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Kutsal Topraklar’da bulunduğundan dolayı katılamadığını söyleyen Ali Ertem, yardım kampanyasına katkı sunan herkese teşekkür etti. Yardım kampanyasını ‘özlenen tablo’ şeklinde özetleyen Başkan Ertem “Sel felaketinde bir çok vatandaşımız mağduriyet yaşadı. Sel felaketinin ardından ÇESİAD İle Kimse Yok Mu? Derneği örnek bir etkinliğe imza attı, başarılı da oldular’’ diye konuştu.

Toplumsal yardımlaşmanın önemine değinerek sözlerini sürdüren Ali Ertem, ÇESİAD ve Kimse Yok Mu? Derneği dışındaki diğer kurumların da bu tür yardım kampanyalarında yer alması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti: “bu gibi durumlardaki toplumsal yardımlaşma bizleri birbirimize yakınlaştırıyor. ÇESİAD ile Kimse Yok Mu? Derneği bunu gerçekleştirdi. Ancak, bu yardım işini sadece ÇESİAD ve Kimse Yok Mu? Derneği’ne bırakmamalıyız. Hem bireysel hem de kurum anlamında herkes taşın altına elini koymalıdır. Bu şekilde olursa yaralar çok daha az sürede kapanır. ’’ Diye konuştu.

Reklam
Reklam

Her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını ifade eden Ali Ertem şöyle devam etti: “Bu yardım kampanyası Allah rızası için yapılmıştır, ancak örnek olması anlamında da çok önemli bir etkinlik olarak önümüzde duruyor. Yapılan yardımlarla 700 ailenin sıkıntıları bir nebze olsun hafifledi. Bizler de belediye olarak bütçemiz oranında selzedelere yardımda bulunacağız.’’ dedi.

Ali Ertem’in konuşmasının ardından Kimse Yok Mu? Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Türkoğlu bir konuşma yaptı. Kimse Yok Mu? Derneği’nin misyonundan bahsederek sözlerine başlayan Celal Türkoğlu, yapılan çalışmanın takdire şayan olduğunu ifade etti. Programda Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da bir konuşma gerçekleştirerek katkılarından dolayı ÇESİAD İle Kimse Yok Mu? Derneği’ne ve çalışmada yer alan gönüllülere teşekkür etti. Program, eğitimci yazar Bahattin Karataş’ın yardımlaşmaya ilişkin konuşmasının ardından tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz