Çerkezlerden ‘no Sochi’ Standı

Kafkasya Forumu Samsun aktivistleri Samsun İstiklal Caddesi üzerinde ‘No Sochi’ standı açarak Rusya’nın Sochi’de yapacağı...

Kafkasya Forumu Samsun aktivistleri Samsun İstiklal Caddesi üzerinde ‘No Sochi’ standı açarak Rusya’nın Sochi’de yapacağı 2014 Kış Olimpiyatları'nı protesto ettiler.

Çerkez soykırımının sembol şehri olan Sochi, Rusya tarafından 2014 Kış Olimpiyatları için aday olarak gösterilmesine Çerkezler tepki gösterdi. İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi'nde stant açan Çerkezler, tepkilerini vatandaşlara dağıttıkları broşürlerle anlatmaya çalıştılar.

2014 Kış Olimpiyatları'nın Sochi’de düzenlenecek olmasının soykırımın tekrarı anlamına geldiğini ifade eden Kafkasya Forum Aktivisti Furkan Dzapsh Soyupak, “Bu karar aslında olimpiyat oyunlarının temsil ettiği barış ve kardeşlik duygularını daha başından yok kabul etmekti. Ancak Rusya tam da 1864’ün yani yüz binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan Büyük Çerkez Sürgünü’nün 150. yılına denk gelen bu olimpiyatları düzenlemek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı. Biz Kafkasya Forumu olarak Soçhi’de yapılacak olan 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nı şiddetle kınıyoruz. Binlerce yılda oluşan Çerkez medeniyetinin ve kültürünün evi olan Kuzey Kafkasya’yı ve bağımsız Çerkezya’nın son başkenti Soçi’yi yalanlarla dolu süslü propagandalarla dünyaya tanıtmak mümkün değildir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: