Cesedi 1 kilometre uzaklıkta bulundu

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da etkili olan sağanak yağış bir kişinin ölümüne neden oldu. Sultanbeyli'de yağış sonrası tıkanan rögar kapağını açmak isterken akıntıya kapılan 59 yaşındaki İsmail Esen'in cesedi, akıntıya kapıldığı yerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulundu.

İstanbul'da dün gece etkili olan sağanak yağışta, Sultanbeyli Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde ikamet eden İsmail Esen (59), evinin önü suyla dolmaya başlayınca, dışarı çıkarak biriken yağmur sularını boşaltmak için tıkanan rögar kapağını açmak istedi. Islah edilmemiş olan dere yatağındaki rögar kapağını açmak isterken yaklaşık 2 metrelik kanalizasyon suyunun içerisine gömülen Esen, akıntıya kapıldı. Bu sırada İsmail Esen'in oğlu Mehmet Esen ise babasının kanalizasyon suyuna kapıldığını görünce hemen yardımına koştu. Ancak akıntının fazla olması nedeniyle baba oğul sürüklenmeye başladı. Baba oğlun yardımına koşan komşuları, Mehmet Esen'i güçlükle kurtarırken, baba İsmail Esen, akıntıyla birlikte kanalizasyon kanalında gözden kayboldu.

Reklam
Reklam

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin gece boyunca devam eden uğraşları sonunda İsmail Esen'in cesedi kanalizasyona düştüğü yerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki bulundu. İsmail Esen'in cesedi Sultanbeyli Devlet Hastanesi morguna kaldırılırdı.

Gözlerinin önünde babasını kaybeden Mehmet Esen ise olayın yaşandığı yerle ilgili daha önce şikayet dilekçesi verdiklerini belirtti. Olayı anlatan Esen, "Yağmurdan sonra su birikmeye başladı. Babam tıkanan kanalı açmak için, dışarı çıktı. Babam suyu temizlemeye giderken, ben "gitme" diye bağırdım ama gitti. Kanalı açmaya çalıştığı sırada suyun içine düştü. Ben de hemen balkondan aşağı atlayıp yardımına koştum. Kendisini kurtarmaya çalıştım ancak akıntıdan dolayı ben de suya kapıldım. Komşular beni kurtardı. Ama babam akıntıya kapıldı" dedi.