Çeşme'nin Çehresini Değiştirecek Proje Yarışması Sonuçlandı

İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlar Odası...

İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nın katılım ve katkılarıyla düzenlenen “Çeşme Merkez Sahili Kamusal Mekanların ve Cephelerin Düzenlenmesi Ulusal Fikir Projesi Yarışması” sonuçlandı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda birincilik, ikincilik ve üçüncülüğün yanısıra beş mansiyon ödülü sahiplerini buldu.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, yaptığı açıklamada, “Şimdi sıra, Çeşme’nin çehresini değiştirecek projenin uygulamasında. Katılan projelerin detaylarına baktığımızda, kısa vadede hemen uygulamaya geçebileceğimiz öneriler gördük. Katılan ve ödüle layık görülen tüm proje sahiplerini kutluyorum. Yarışmada birincilik ödülüne layık görülen proje müellifleriyle görüşerek, en kısa sürede uygulamaya geçmek istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Sahilin cephe düzenlemesinin yapılması ve İzmir’in en önemli turistik ilçelerinden olan Çeşme’ye mimari kimlik kazandırılması amacıyla yürütülen proje kapsamında birinciliği alan yarışmacının uygulama projelerini çizeceğini söyleyen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise, “Jürinin de tavsiyeleri doğrultusunda mutabakata varılarak uygulama projeleri çizilecek. Böylece Türkiye’de bir ilk başarılmış olacak, çünkü daha önce bir kente imge ya da kimlik kazandırılması için birçok yarışma düzenlenmiş ama projeler hep kâğıt üzerinde kalmış.” diye konuştu. Projeyle sahile ve plaja kolay ulaşımın, gölgeli yaya sirkülasyonunun, kesintisiz yaya ve bisiklet dolaşımının hedeflendiğini belirten Demirtaş, Kale ve kervansaray gibi tarihî yapıların daha kolay algılanmasının planlandığını söyledi.

Yarışmada birinciliği mimarlar Güldeniz Dağdelen ve Sezer İnan ile peyzaj mimarı Demet Yücel'in, ikinciliği mimar Dağhan Çam'ın, üçüncülüğü şehir plancısı Sertaç Erten, mimar Devrim Çimen ve peyzaj mimarı Enise Burcu Karaçizmeli'nin projeleri kazandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: