Çeşme’ye yılın ilk kruvaziyer gemisi geldi

Uzun yıllardır kruvaziyer turizmine evsahipliği yapmak isteyen İzmir'in Çeşme ilçesi, bugün gelen Seabourn Legend gemisiyle...

Uzun yıllardır kruvaziyer turizmine evsahipliği yapmak isteyen İzmir'in Çeşme ilçesi, bugün gelen Seabourn Legend gemisiyle kruvaziyer turizmle tanıştı. 2012 yılında Çeşme’ye gelen ilk kruvaziyer gemisi olan Holland America Line’ın alt şirketi olan Seabourn Cruise Line’a ait Seabourn Legend’ın gelişi dolayısıyla Çeşme Limanı’nda karşılama töreni düzenlendi. Saat 08.00’de limana yanaşan gemiden inen turistler, zeybek gösterisi ve çiçeklerle karşılandı. Kaptan Eric Von Andersen ve eşine de çiçek verildi. Limanda römorkörler su sıkarak karşılarken gemi de sirenlerini çalarak selamladı. 31 ülkeden 211 yolcunun yer aldığı geminin 171 mürettebatı bulunuyor.

Reklam
Reklam

Karşılama töreninde konuşan Ulusoy Çeşme Limanı Genel Müdürü Mesut Cesur, uzun zamandır kruvaziyer turizmi için çalıştıklarını belirterek, limanın durumu hakkında bilgi verdi. Cesur, “Ben efsanelere güvenirim. Çeşme’ye gelen ilk geminin adının da Legend (Efsane) olması bu açıdan çok anlamlı. Çeşme’nin kruvaziyer turizminde bir efsane yaratmasını diliyoruz.” dedi. Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel de uzun zamandır kruvaziyer turizmini beklediklerini belirterek, “Çeşme deniziyle, kumuyla, doğal güzellikleriyle ve zenginlikleriyle bilinen harika bir yer. Tek eksiğimiz kruvaziyer turizmiydi, bugün onu da tamamlıyoruz." dedi. Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ise Çeşme’nin anlatılarak değil, görülerek yaşanacak bir yer olduğunu kaydetti.

'ÇEŞME’YE MİKANOS’TAN FAZLA GEMİ VE TURİST GELEBİLİR'

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Çeşme’nin çok güzel bir sahil beldesi olmasına rağmen büyük oranda İzmirliler tarafından kullanıldığını söyledi. Çeşme'nin 50 bin yataklı butik turizmin yapılabileceği bir yer olduğunu anlatan Demirtaş, ilçenin elini yüzünü biraz daha düzeltmek gerektiğini vurguladı. Çeşme Belediyesi ile limandan plaja kadar bölgenin düzenlenmesi için başlattıkları çalışmanın devam ettiğine dikkat çeken Demirtaş, "Bu iyileşme ve güzelleşmeden sonra 12 ay turizm yapılabilir. Bunun için kruvaziyer turizmi de çok önemli. Yıllardır Çeşme’de kruvaziyer turizmi yapılması için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Demirtaş, en son geçen ay Miami’de düzenlenen Kruvaziyer Fuarı’nda Çeşme’nin tanıtımını da İzmir standında yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Bugün yapılan ilk sefer, son olmayacak. Sene sonuna kadar Çeşme’ye yapılacak 33 seferle 30 bin turist bekliyoruz. Bugün gelen geminin yolcu sayısı belki fazla değil ama kabin fiyatı 7 bin dolar, yani gelir düzeyi yüksek turist geliyor. Bizim de istediğimiz zaten bu şekilde gelir düzeyi yüksek turistin geldiği butik turizm. Mikanos’a, Santorini’ye gittiğinizde bir sürü kruvaziyer gemi görürsünüz. Mikanos sahilden güzel görünür ama üç sokaktan sonra hiçbir şey göremezsiniz. Çeşme, çok daha güzel bir yer. Doğal güzellikleri, Erytrai, Alaçatı ile bu potansiyel Çeşme’de var.”

Kaptan Von Andersen ise karşılama ve gördükleri misavirperverlikten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Norveçli olduğunu belirterek, “İlk defa Çeşme’ye geliyorum ama ilk izlenimlerim çok güzel. Biz yolcularımıza misafir deriz.” açıklamasında bulundu.

Daha sonra Kaymakam Becel, Andersen’e günün anısına bir plaket verirken Andersen de Becel’e, geminin plakasını hediye etti. İZTO Başkanı Demirtaş ise Kaptan Andersen’e İzmir’i anlatan bir kitap, incir ve bir Osmanlı kadırgası motifinin ipek üzerine işlendiği tablo hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: