Cessna 172 tipi uçak zorunlu iniş yaptı

Adana'dan kalkan Cessna 171 tipi uçak, Esenboğa Havalimanı yakınlarında motor arızası nedeniyle köy yoluna zorunlu...

Adana'dan kalkan Cessna 171 tipi uçak, Esenboğa Havalimanı yakınlarında motor arızası nedeniyle köy yoluna zorunlu iniş yaptı.

Adana Şakirpaşa Havalanı'ndan kalkan uçak motor arızası yapınca, pilot Alperen Aydın, Akyurt ile Şeyhler Mahallesi'ni bağlayan yola zorunlu iniş yaptı. Daha sonra uçak, yol kenarındaki tarlaya devrildi.

Pilot Aydın ile uçağın sahibi ve yardımcı pilot Yalçın Önal, kazadan yara almadan kurtuldu.

Önal, yaptığı açıklamada, bakım için Adana'ya götürdükleri uçağın motorunun Ankara'ya dönüşte havadayken durduğunu, ancak bunu daha sonra tekrar çalıştırmayı başardıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Motorun Esenboğa Havalimanı'na yaklaştıkları sırada tekrar durması üzerine yola iniş yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Önal, uçağın bakım için TIR ile tekrar Adana'ya götürüleceğini söyledi.

Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce olayla ilgili inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: