Cesur kalfa soyguncuyu etkisiz hale getirdi

İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece'de bir ecnazeye gelen soyguncu, 17 yaşındaki kalfa Özlem Şancı'nın biber gazıyla yaptığı müdahale sonucunda emeline ulaşamadı. Soygun girişimi sırasında yaşananlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, cesaret örneği sergileyen Özlem Şancı, "Soğukkanlılığımı korudum" dedi.

Soygun girişimi, Küçükçekmece'deki Aslı Eczanesi'nde yaşandı. Geçtiğimiz gün öğlen saatlerinde müşteri kılığında eczaneye gelen kimliği belirsiz şahıs, kalfalık yapan Özlem Şancı'dan, kasadaki tüm paraları vermesini istedi. Bu sırada kasayı açan ve içerisindeki biber gazını alan Şancı, büyük bir cesaret örneği göstererek soyguncuya müdahale etti. Soyguncu, Özlem'in sıktığı biber gazı nedeniyle emeline ulaşamadan hızla eczaneden kaçtı. Eczanede yaşanan soygun girişimi ve Özlem'in müdahalesi, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Reklam
Reklam

Şahsın, olaydan kısa bir süre öncede eczaneye geldiğini belirten Şancı, "İlaç almıştı. Değiştirme bahanesiyle geri geldi. İlacı değiştirdik. Para üstü verdikten sonra gitmesini beklerken bir anda silahı çıkartıp bize doğrulttu. 'Paraları verin' diye bağırdı. Ben 'tamam' diyerek, kasadan parayı çıkarma bahanesiyle eğildim. Biber gazını aradım. Kasa karışık olduğu için biber gazını zor buldum. Biber gazını yüzüne sıkar sıkmaz kaçtı. Peşinden koşup, biber gazını merdivende de sıktım. Çok fazla korkmadım. Soğukkanlılığımı korudum" dedi. Özlem, kamera görüntülerini izlerken, olayı adeta yeniden yaşadı.

Olay sırasında Özlem'in yanında çıraklık yapan Büşra Karahaliloğlu da, çok korktuğunu fakat Özlem'in biber gazı sıkmasının ardından korkusunun geçtiğini söyledi.
Eczane Sahibi Aslıhan Atay ise, "Olay sırasında ben içerideydim. Geldiğimde olay bitmişti. Böyle bir olay olması durumunda 'direkt kasayı açıp parayı verin' demiştim. Ancak Özlem direnmiş. Birşey diyemiyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Böyle bir durumda parayı vermesi daha doğru olurdu" diye konuştu.

Reklam
Reklam