Çete ile suçlanan emniyet müdüründen savcıya tehdit

Emniyet Müdürü Y.A.’nın, konutunda gerçekleştirilen aramada Cumhuriyet Savcısı'na ‘Bu savaşı siz başlattınız. Biz de gereğini...

Emniyet Müdürü Y.A.’nın, konutunda gerçekleştirilen aramada Cumhuriyet Savcısı'na ‘Bu savaşı siz başlattınız. Biz de gereğini yapacağız’ dediği iddia edildi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve aralarında Niğde Emniyet Müdürü Y.A., Bor İlçe Emniyet Müdürü K.K., Niğde İl Emniyet Müdürü Yardımcısı iken rütbe alarak Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nda görev yapmaya başlayan 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü R.Ç. ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı iş adamı A.A.'nın ev ve makamlarında yapılan aramaların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Reklam
Reklam

Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak suçlamalarıyla başlatılan çete operasyonun 7. dalgasında yapılan aramaların ayrıntıları belli oldu. Cuma günü sabah saatlerinde başlayan aramalarda, Niğde Emniyet Müdürü Y.A.’ın aramayı gerçekleştiren bayan cumhuriyet savcısına, ‘Bu savaşı siz başlattınız. Biz de gereğini yapacağız’ dediği iddia edildi. Savcının tutanakla kayda geçirdiği tehdit içerikli beyan karşısında, cumhuriyet savcılığının adli işlem başlatacağı bildirildi.

Öte yandan, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 30 adet masaüstü bilgisayar, 10 adet dizüstü bilgisayar, 30 adet flash bellek, yüzlerce CD ile çok sayıda doküman ele geçildi. Ele geçirilen dokümanlar arasında daha önce Niğde Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapmış üst düzey rütbeli personelin bazıları ve yine adliyede daha önceden görev yapan bazı hâkim ve savcıların da isimlerinin yer aldığı ve karşılarında para miktarlarını gösteren rakamların yazılı olduğu öğrenildi.
Gözaltına alınarak adliyeye çıkartılan Emniyet Müdürü Y.A.’ya, soruşturmayı yürüten savcı 11 soru sordu. Mahkemeye sevk edildikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emniyet Müdürü Y.A.’nın tutuklanması için savcılık, bir üst mahkemeye itiraz etmişti. İtirazın en kısa sürede sonuçlandırılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz