Çete lideri ekibini de dolandırmış

Kocaeli polisi, Kocaeli ve İstanbul'da yaşlı çiftleri dolandıran 6 kişilik çeteyi çökertti. Çete liderinin yaşlı...

Kocaeli polisi, Kocaeli ve İstanbul'da yaşlı çiftleri dolandıran 6 kişilik çeteyi çökertti. Çete liderinin yaşlı bir çiftin evinden 7 bin euro gasp ettiği halde, bin euro aldığını söylediği ve çete üyelerini de dolandırdığı ortaya çıktı.
İzmit Gündoğdu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Yakup Ö. (44), Murat K. (41) ve Alaattin E. (41) isimli şahıslar, S. V. (56) ve S.V. (58) isimli yaşlı çiftin evine geldi. İlk olarak kapıdaki elektrik sayacının mührünü söken şahıslar ardından da kapıyı çaldı.
Kendilerini çifte SEDAŞ görevlisi olarak tanıtan üç kişi, “Biz SEDAŞ`tan geliyoruz. Mührünüzü söküp kaçak elektrik kullanıyorsunuz. Bunun cezası çok ağır. Hapse bile girebilirsiniz.” dedi. Çiftin korkuya kapılması ve telaşa girmesi üzerine zanlılar, “Bize 750 TL verirseniz biz hallederiz.” teklifinde bulundu. Şahısların sözüne inanan yaşlı çift, zanlılara 750 TL vermeye karar verdi.

Reklam
Reklam

KASADAKİ PARALARI ÇALDILAR
Eşi kapıda beklerken içeriden para getirmeye gittiği sırada sırada zanlılardan Yakup Ö., kadının peşinden eve girerek açılan kasadaki 7 bin euroyu alarak kayıplara karıştı. Çiftin durumu haber vermesi üzerine eve gelen Asayiş Şubesi'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri soruşturma başlattı. Zanlıların ilk olarak kimliklerini belirleyen ekipler ardından da hem teknik hem de fiziki takibe başladı.
Olayın hemen ardından zanlılar İstanbul Arnavutköy'de ikamet eden Y.K. (72) isimli şahıstan aynı şekilde 2 bin 250 TL para aldıkları belirlendi. Bütün delilleri toplayan ekipler, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Düzenlenen operasyonda çete lideri olduğu ileri sürülen Yakup Ö. ile Murat K., Alaattin E., Şenol K., Barış C. İstanbul'da, Mustafa S. ise Tekirdağ'da gözaltına alındı.
Gözaltına alınan zanlılardan Alattin E.’nin polisin evine yaptığı operasyon sırasında gardıropta saklandığı, saklandığı, Yakup Ö.’nin ise 2 kattan atlayıp kaçmaya çalıştığı öğrenildi.
Öte yandan gözaltına alınan zanlılardan Murat K. İle Şenol K.'nın işledikleri başka suçlar nedeniyle haklarında arama kararı belirlendi. Çetenin lideri olduğu ileri sürülen Yakup Ö.’nün Kocaeli’ndeki evden 7 bin euro alıp kaçmasına rağmen suç ortaklarına bin euro aldığını söylediği ve onları da kandırdığı tespit edildi.
Zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, konuttan yağma ve nitelikli dolandırıcılık iddialarıyla adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz