Çetin Doğan Meksika'ya neden gidecekti?

Darbe suçlamasıyla gözaltına alınan eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın kaçmaya hazırlandığı iddialarını eşi cevap verdi.

Komutanın eşi Nilgül Doğan, salı sabahı Meksika'ya gitmek üzere hazırlık yaptığı, vize ve uçak biletinin hazır olduğunu kabul etti. Ancak amaçlarının firar değil, ziyaret olduğunu anlattı.
[** **](https://www.mynet.com/cetin-dogan-2-gunlukte-desifre-edildi-110100497126)
Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın “Meksika’ya gideceklerdi” haberleri, kulislerde “kaçacaklardı” diye yorumlanınca, Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan iddialarla ilgili gazeteci Saygı Öztürk'e açıklama yaptı: İşte o açıklama:
“Telefonumuzu dinleyenler, bu bilgileri çarpıtıp sızdırıyorlar. Doğrusu şudur: kızımız Boston’da Harvard Üniversitesi’nde hocadır. Eşi ile birlikte orada yaşıyorlar. Biz, her yıl 10 Nisan’da torunumuzun doğum gününde yanında oluruz. Kızım ve damadım bize bilet gönderirler, biz de gideriz. Yine böyle yer ayırttık. Biz oradayken, damadımızın Meksika’da bir konferansı olacak. Bizi de davet ettiler. Bir haftalığına Meksika ziyareti de söz konusuydu. Bunlar ne kadar ayıp şeyler. Bana kalsa Bodrum’da bir vakit geçirmek, memleketimin güzel havasında kalmak çok daha iyi. Ama kızımız ve torunumuz diye gidiyoruz. Geçen yıllarda da aynı dönemlerde gittiğimiz araştırılırsa ortaya çıkar."