Çetin Emeç Mezarı Başında Anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 23 yıl önce hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin...

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 23 yıl önce hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, mezarı başında anıldı. Anma töreninde Emeç’in torunu gözyaşlarına boğuldu.

7 Mart 1990 günü uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Çetin Emeç için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene Emeç’in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, oğlu Mehmet Emeç, torunu Selin Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, gazeteciler Uğur Dündar ve Tufan Türenç, suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi katıldı.

Reklam
Reklam

Anma töreninde konuşan Enis Berberoğlu, “Ölümcül hastalıklarda üç süreç var derler. Birincisi inkar, ikincisi idrak, üçüncüsü teslim. Son 4 yıldır buraya gelirken mezarının başında saygıyı paylaşmaya gelirken, bu üç duyguyu ben peş peşe yaşıyorum. O anı yaşıyorum, idrak ediyorum ve sonunda da katlanmayı öğreniyorum. Ama teslim olmuyorum. Çünkü buraya gelirken hep aklımda o soru var; Çetin Bey niye aramızda değil? Bulabildiğim tek cevap Çetin Bey gazetesini sattıran bir gazeteciydi. Çünkü Çetin Bey bastığını okutan bir haberciydi. Çetin Bey şirketine, çalışanına kazandıran bir gazeteciydi. Etrafınıza baktığınızda Çetin Bey gibilerinin ne kadar azaldığını, Çetin Bey’e ihtiyaç duyan kuruluşların ne kadar azaldığını görüyorsunuz. İşte suçu buydu. O nedenle biz burada toplanmalıyız. Çünkü bunun unutulmaması lazım. Çetin Bey’in suçunun, günahının ne olduğunun, neden burada yattığının unutulmaması lazım” dedi.

Anama töreninde duygusal bir konuşma yapan Çetin Emeç’in torunu Selin ise, “Tam 23 yıl geçti, yine buradayız. İçimizdeki acı hiç dinmedi. O acı hep orada kalacak. 23 yılın ardından her şey çok zor. Buraya geldiğimizde düşünüyorum hayatta olsaydı bize ne derdi? İçimizde büyük bir acı var. Dedem burada olsaydı bize ‘beni yaşattığınız için teşekkürler’ derdi. Hepimiz biliyoruz ki onun içinde insan sevgisi vardı. Ölse bile bizi çok sevecek, hatta onu öldürenleri bile sevebilir. Bir gazetecinin içinde her zaman sevgi vardır. İnşallah umut ediyoruz ki günümüzdeki gazeteciler dedem gibi olur ve hiçbir zaman öldürülmez” dedi. Küçük kız konuşmasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Reklam
Reklam

Törende konuşmaların ardından dualar okundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: