Çetinkaya, Kongre Öncesinde Moral Depoladı

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi öncesinde İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekte milletvekilleri,...

AK Parti Samsun İl Başkanlığı 4. Olağan Kongresi öncesinde İl Başkanlığı tarafından düzenlenen yemekte milletvekilleri, ilçe başkanları ve partililer bir araya geldi.

Anakent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe AK Parti Milletvekilleri Yılmaz Tunç, Prof. Dr. Tülay Bakır, Çağatay Kılıç, Mustafa Demir, Cemal Yılmaz Demir, ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katıldı. Yemekte yaptığı konuşmada, siyasete itibar kazandırmak için siyaset yaptığını söyleyen AK Parti İl Başkan Adayı Osman Çetinkaya, “Biz bugüne kadar Samsun’a emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Birileri başarımızı kıskanırcasına, başarıları gölgelemek için başka şeyler söylüyor. Birileri bu teşkilatın başına dik bir il başkanı arıyormuş. Bizim dik bir il başkanına ihtiyacımız yok, bizim teşkilatını koruyan, seven, onlarla her şeyi paylaşan bir il başkanına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Evet dik bir il başkanına ihtiyacımız var, muhalefete karşı dik bir il başkanına ihtiyacımız var. Teşkilatıma karşı hizmetkarım. AK Parti benim ailemdir, ben aileme diklik yapmam. Teşkilat ustalık dönemindedir. Siz kararınızı vermişsinizdir, ben hayırlı olsun diyorum. Biz siyasete itibar kazandırmak için varız. Biz siyasetten itibar almaya gelmiyoruz. Ben sizin kardeşiniz olarak her zaman yanınızda dik duracağım, siyasi makam taşımadığım zaman içinizden birisiyim” dedi.

Reklam
Reklam

“GENEL MERKEZİMİZ OSMAN ÇETİNKAYA İLE DEVAM KARARI ALDI”

Yapılan istişarelerin sonunda genel merkezin mevcut İl Başkanı Osman Çetinkaya ile “devam” kararı aldığını ifade eden AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Pazar günü kongre var. Başbakanımız Samsun il kongresine katılacaktı ama yurtdışı programı nedeniyle aramızda olamayacak. Kongreler çok önemli, 4. Olağan Kongre süreci ile artık kurumsallaşmasını daha da kökleştiren bir siyasi teşkilatız. Dünyanın en büyük siyasi teşkilatı, en büyük sivil toplum örgütüyüz. AK Parti, 6 milyon 500 bin üyeye sahip dünyanın en büyük siyasi partisi. Hedefimiz 2023. AK Parti o döneme kadar oylarını daha da artırarak yoluna devam edecek. Teşkilatlarımız dinamik bir şekilde güçlerini daha da artırarak, yoluna daha emin adımlarla devam etmenin gayreti içinde olacak. İlçe teşkilatlarımız kongrelerini gerçekleştirdi, bugüne kadar teşkilatlarımızda görev alan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde Samsun teşkilatı bu kongreden yüzünün akıyla çıkacak. Genel merkez olarak kongre süreçlerinde istişareye çok önem veriyoruz. Teşkilatlarımız ne düşünüyor buna çok önem veriyoruz. Özellikle yerelde teşkilatımız kimleri istiyor bunu görmek istedik. Genel merkezimize tek tek davet ettik, istişareler yaptık, milletvekillerimizin görüşlerini aldık. Genel merkezimiz yaptığı istişareler neticesinde mevcut İl Başkanımız Osman Cetinkaya ile devam kararı aldı, bu kararın Samsunumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Pazar günü Samsun’da bir şölen yapacağız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MİLLETVEKİLLERİNDEN KONGRE ÖNCESİNDE BİRLİK MESAJI

Düzenlenen akşam yemeğine katılan Milletvekili Çağatay Kılıç, “Teşkilatın birbirine destek olmasını istiyorum, kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuşurken, Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır, “4. Kongremize geliyoruz, bu güzel kardeşlik orada da bozulmayacak. Bir yerde istikrar olduğu zaman, kavga olmadığı zaman ekonomi de düzene girer. Bu istikrarın bozulmaması için kongrelerimizin de huzurla geçmesi lazım” dedi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, “Başka partilerden bizi ayıran en temel özellik sevgi ve saygı bağları, kardeşlik bağlarıdır. Bizde kongrelerde havada sandalyeler uçuşmaz. Bu kongremizi de her zaman olduğu gibi dostlarımızı mutlu eden, düşmanlarımızı üzen bir fotoğraf ile bitireceğiz. Genel merkezimiz bir karar aldıysa hep beraber bu karara uyalım” diye konuştu. Milletvekili Mustafa Demir ise şu ifadeleri kullandı:

“Şuanda mevcut il başkanı ile kongreye gidilmesi ile ilgili tavsiye şeklinde kararı oldu. Biz bu kararın arkasındayız. AK Parti inanıyorum ki, çok uzun yıllar bu kongreleri yaşayacak.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: