Çetinkaya'nın PİYU marketlerindeki satışların 40'ta biri Somali'ye

Adana'da, Çetinkaya Şirketler Grubu bünyesinde 2007'den beri faaliyet gösteren PİYU (Pratik, İndirimli, Yakında, Uğrak) marketler...

Adana'da, Çetinkaya Şirketler Grubu bünyesinde 2007'den beri faaliyet gösteren PİYU (Pratik, İndirimli, Yakında, Uğrak) marketler zincirinde yapılacak satışların 40'ta birinin Somali'ye yardım olarak gönderilecek.
PİYU Mali ve İdari İşler Müdürü İbrahim Gülçiçek ve Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Cumali Soncu, yaptıkları ortak açıklamada, 26 Ağustos'tan 16 Eylül'e kadar PİYU Marketler Zincirinde yapılan satışların 40'ta birdinin Somali'ye yardım olarak gönderileceğini bildirdiler. Gülçiçek, Mersin'in Silifke ilçesinden Hatay'ın Reyhanlı ilçesine kadar uzanan 70 marketi ile halka en kaliteli ürünü en ucuza sunmayı ilke edinen PİYU Marketler Zincirinin sosyal sorumluluğunun bir gereği olan kampanya ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek ''Bu drama sessiz kalmak, çocuk, genç ve yaşlı denemeden binlerce insanın binlerce kilometre uzakta da olsa açlıktan ölmelerini görmezden gelmek mümkün değil'' dedi. Gülçiçek, yapılan her alışverişin Somali'ye yardıma dönüşeceğine dikkati çekerek, ''Bu sayede müşterilerimiz bir yandan ihtiyaçlarını giderirken, diğer yandan da aç insanlara katkıda bulunmanın huzurunu yaşayacak'' diye konuştu.
PİYU Kolayda Marketçilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak yaptıkları bu çalışmayla Adana, Osmaniye, Hatay ve Mersin'deki müşterilerinin desteklerini beklediklerini ifade eden Gülçiçek, kampanya sonunda elde edilen gelirin de kamuoyuna açıklanacağını, bu gelirin Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Somali'ye ulaştırılacağını kaydetti.
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Soncu ise, Somali'ye yardım kampanyalarının başladığı günden itibaren sadece Adana'dan bugüne kadar gönderilen gıda ve diğer ihtiyaç maddelerinin 6 tırı doldurduğunu anımsatarak, ''Bu yardımlarla açlıkla mücadele eden Somali halkına yardım elini uzatıyoruz. İçinde bulunduğumuz ramazan ayında halkımızın yardımseverlik duygularının doruk noktaya ulaştığını görmekten de mutluyuz. Sadece biz değil, bu drama iletişim araçları kanalıyla tanık olan tüm kardeşlerimiz duyarsız kalamıyor.'' diye konuştu.
Cemal Soncu, Somali'ye yardım kampanyasını süresiz kıldıklarını belirterek, ''Sayın başbakanımızdan yurdumuzun en ücra köşesindeki bir vatandaşımıza kadar herkes Somali halkı için seferber oldu. Halkımız, insani duygularını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bunadan dolayı bu ülkenin bir ferdi olarak gurur duyuyorum. İnsanımız, yaptıkları yardımın yerine ulaşmasına birebir tanık olduklarında bu tür yardımlarda en ön saflarda yer alıyor. Bu konuda desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz